• Wat zijn je eerste indrukken en gevoelens van Schalke als club?

De indruk die ik kreeg toen ik hier voor het eerst kwam was echt positief, echt goed. De mensen die in de club werken, zijn erg vriendelijk en ze waren open vanaf het eerste moment dat ik bij de club kwam. Iedereen weet dat Schalke een grote club is met een enorme steun. De fans steunen het team in elke situatie. Die steun is fantastisch.

  • Hoe verloopt je aanpassing in Duitsland tot nu toe? Vind je overeenkomsten met wat je in Zwitserland en België hebt meegemaakt?

Ja, Duitsland lijkt veel op Zwitserland. Qua organisatie, hoe alles werkt, is het bijna hetzelfde. Toch is er een groot verschil met Zuid-Amerika in het algemeen en met Colombia. Maar ik denk dat ik al gewend ben om die dingen te zien. Soms wou ik dat mijn Duits wat beter was om in mijn vrije tijd te communiceren, maar op de club is alles in het Engels, en we hebben ook een vertaler, dus het is veel gemakkelijker.

  • Je hebt veel verschillende clubs, competities en ervaringen in het voetbal gekend, wat zijn je toekomstige ambities met Schalke en als voetballer?

Nou, in mijn gedachten is het nu zo: Ik richt me op wat er de komende weken gaat gebeuren. We gaan alles geven tot het einde. Dan zien we wel hoe het resultaat eruit ziet. Aangezien ik naar Schalke kwam als uitlener is dit niet het moment om te praten over wat er in de zomer gaat gebeuren. Het enige wat ik weet is dat ik hier zal zijn tot het einde van het seizoen en dat ik alles zal geven om het team te helpen onze doelen te bereiken.

  • Laten we even terugblikken, je hebt 3 jaar en een half in België doorgebracht, wat is je mooiste herinnering geweest als speler van Brugge?

Ik denk dat mijn beste herinnering het moment is dat we voor de tweede keer op rij kampioen werden. Het was speciaal omdat het in Anderlecht gebeurde. Anderlecht is de grootste rivaal van Brugge en het was een perfect moment om kampioen te worden en dat in hun stadion te vieren.

  • Heb je er spijt van dat je na 3 keer de Pro League te hebben gewonnen nooit de dubbel hebt gehaald?

Ja, zeker. Het eerste jaar waren we echt dichtbij het winnen. We gingen naar de finale, maar verloren tegen Antwerp. Helaas hadden we na de Corona-pandemie niet meer dezelfde stemming en vorm om de clubambitie om de dubbel te halen waar te maken. Natuurlijk betreur ik het dat ik het niet gehaald heb toen ik er was. Maar zo is het nu eenmaal.

  • Wat waren je grootste emoties in de Croky cup?

Het was een doelpunt dat ik maakte tegen Anderlecht in de halve finale van de wedstrijd. Het was in hun stadion en dat was een geweldig moment. We versloegen hen dat jaar twee keer in hun stadion. Dat waren onbetaalbare momenten voor de supporters van Club Brugge.

  • Op een meer internationale toon, Zit de nationale ploeg en de Copa America 2024 nog steeds in een hoekje van je hoofd?

Ja, zolang ik me goed en zeker voel en speel, weet ik zeker dat er altijd de mogelijkheid is om deel uit te maken van de nationale ploeg. Ik weet hoe moeilijk het momenteel is. Het is vrij moeilijk omdat er veel spelers op mijn positie zijn en er zijn een hoop nieuwe spelers die de coach uitprobeert. Het team gaat de goede kant op. In mijn ogen is er nog steeds een mogelijkheid, maar het kan nog wel even duren.

  • Wat was de grootste uitdaging in uw carrière in het Europese voetbal?

De mogelijkheid om hier naar Schalke te komen was voor mij een grote uitdaging. Wat ik in Zwitserland en België heb meegemaakt was een uitdaging, maar hier is het niveau van de competitie heel anders. Het is eerder competitief voetbal geweest, maar het voelt als een ander soort voetbal en natuurlijk had ik vrij weinig tijd om me aan te passen en mijn kwaliteiten te tonen. Toen ik bij Schalke kwam, wist ik dat we in een uitdagende positie zaten, maar dat is ook de reden waarom ik voetbal. Ik voel dat het de juiste beslissing is die ik heb genomen. Dit is een goede kans om mooie dingen te proberen, om mijn voetbal te verbeteren, maar nog belangrijker om te groeien als speler en ook als persoon.