Het is weer zover: De UEFA Champions League halve finales staan voor de deur en de spanning is ook dit seizoen weer te snijden. Vier topclubs vol traditie voelen hoe de beker met grote oren langzaam maar zeker voor het grijpen komt te liggen… al zal geen van deze vier ook maar iets aan het toeval overlaten.

Real Madrid - Manchester City: ambitie tegenover ervaring

In de eerste halve finale kijkt Manchester City Real Madrid in de ogen. Beide teams hebben al laten zien dat ze in topvorm verkeren en dit belooft dus een onvervalste kraker te worden. Manchester City zette de laatste jaren alles op alles om deze trofee te winnen en met de komst van Erling Haaland lijken ze eindelijk de ontbrekende schakel te hebben gevonden. Real Madrid is dan weer regerend Champions League kampioen en heeft de ervaring om deze wedstrijd pragmatisch af te werken. Het belooft in ieder geval een spectaculaire match te worden waarin de behoorlijk verschillende kwaliteiten van beide teams flink op de proef worden gesteld. Spaanse geslepenheid en vernuft tegenover Britse ambitie en lef: een interessant duel!

Milanese derby: rivaliteit op de spits gedreven

In de tweede halve finale staat de ‘Derby della Madonnina’ op het programma tussen AC Milan en Inter Milan. Dit is de eerste keer in 18 jaar dat deze twee teams elkaar ontmoeten in de Champions League, 20 jaar sinds de laatste halve finale. AC Milan heeft in dit seizoen al vaker laten zien in bloedvorm te verkeren en won deze prijs ook al eerder. Voor ons Belgen is het natuurlijk extra afwachten of Saelemaekers en/of De Ketelaere de selectie halen. Inter Milan daarentegen is een gevaarlijke outsider. Met spelers als Edin Dzeko en onze landgenoot Romelu Lukaku in de spits zijn ze een geduchte tegenstander voor elk team; stadsgenoot AC Milan is hierop geen uitzondering. Hun offensieve weelde en ervaring is alvast een stevige troef.

Geen favoriet

Met deze vier Europese grootmachten is het lastig om een favoriet aan te wijzen. Manchester City is wellicht de grootste kanshebber op de eindoverwinning, maar het blijft afwachten hoe ze het zullen doen tegen het uitgekookte Real Madrid. En hoewel AC Milan de overhand lijkt te hebben in de huidige Italiaanse machtsverhoudingen, mag je Inter Milan nooit onderschatten. Eén ding is alvast zeker: deze halve finales hebben alles in zich om onvergetelijke voetbalavonden op te leveren. Rest natuurlijk de vraag: Wie gaat er uiteindelijk met de Champions League-trofee naar huis?
Eerlijk? We weten het ook niet… en zo hoort het!