Wat kunnen we na zo'n indrukwekkende start dit seizoen van West Ham verwachten?

Ik hoop dat de mensen kunnen verwachten dat we doorgaan zoals we begonnen zijn. Ik kan je geen uitsluitsel geven over hoe we gaan presteren tussen nu en het einde van het seizoen, maar we blijven proberen om net zo positief te zijn als in de eerste wedstrijden.
We hebben in de meeste wedstrijden doelpunten gemaakt en we hebben een goede start gemaakt, wat veel beter is dan vorig jaar. Vanuit dat oogpunt zijn we positief gestemd.
Maar we gaan de komende maand ook weer een aantal hele moeilijke wedstrijden tegemoet, wat een hele moeilijke periode voor ons is met hele moeilijke wedstrijden.

Waaraan schrijf je de succesvolle start van het seizoen toe?

Voetbal gaat nooit in één richting. Vorig seizoen eindigden we op 7 juni, wat erg laat is, en we gaven de spelers veel meer vrije tijd. We waren erg laat terug en hebben heel weinig voorseizoentraining gedaan, slechts twee dagen, voordat we naar Australië vlogen en wedstrijden speelden in plaats van zo vaak te trainen.
Eerlijk gezegd hadden we een heel ander voorseizoen dan we hadden gehoopt. Het jaar ervoor hadden we een geweldig voorseizoen met twee trainingskampen en toen begonnen we slecht.
In het voetbal weet je nooit wat je voorseizoen betekent qua resultaten of prestaties totdat je begint. Maar gelukkig hebben we een positieve start gemaakt en dat is nadat we drie van de eerste vier wedstrijden thuis hebben gespeeld - er zijn er tot nu toe maar weinig in het London Stadium geweest.
Vanuit dat oogpunt kan ik het niet echt aan iets speciaals toeschrijven. Als je me had gevraagd wat het beste voorseizoen was dat we hadden gehad, had ik twee seizoenen geleden of vorig seizoen gezegd. Deze was wisselend, maar we hebben de beste start gemaakt.

Gezien het feit dat jullie vorig seizoen laat eindigden, hoeveel van jullie goede start kan dan te maken hebben met continuïteit?

Het zou kunnen, misschien moeten we nu niet zoveel nadruk leggen op het voorseizoen. Misschien zijn kortere voorseizoenen en het spelen van meer wedstrijden de weg vooruit.
Maar ik denk dat als je het de meeste coaches zou vragen, ze een goede periode van twee weken zouden willen om met de spelers te werken. Helaas was dat dit seizoen niet mogelijk. Maar op dit moment hebben we er nog geen nadelige gevolgen van ondervonden.

Hoe belangrijk is balbezit bij het analyseren van de wedstrijd vandaag en is het vermogen om je aan te passen iets waar je aan hebt gewerkt?

In de eerste plaats willen we graag een ploeg zijn met veel balbezit, maar zoals je ziet is dat niet altijd een garantie voor winst. Ik wil vooral een winnende manager zijn, in plaats van bekend te staan als een manager die gebaseerd is op balbezit.
Ik denk wel dat balbezit vaak tot goede resultaten leidt. Het is iets waar we aan zullen werken om beter in te worden en we begrijpen dat we het op dat gebied beter moeten doen.

Hoe tevreden ben je over het aanpassingsvermogen van de spelers?

Ik weet dat de spelers beide kanten van het spel aankunnen. We hebben tot nu toe een aantal wedstrijden gehad waarin we tegen goede ploegen speelden, zoals Brighton en Chelsea, die altijd voor problemen met de bal kunnen zorgen.
Luton was een andere wedstrijd, daar heb ik echt van genoten. Als elk team veel balbezit heeft, dan denk ik dat het voetbal ons gaat vervelen. We hebben verschillende soorten teams nodig, we hebben verschillende wedstrijden nodig en verschillende stijlen van voetbal. We willen niet dat het allemaal hetzelfde wordt. Luton was interessant en het was een heel goed resultaat voor ons die avond. Ja, we hielden de bal iets beter vast zonder misschien zo goed door te dringen als we hadden kunnen doen, maar we hebben zeker een andere kant van ons spel laten zien.

Edson Alvarez kwam in de zomer over van Ajax en brengt een schat aan Europese en internationale ervaring met zich mee. Hoe bevalt hij en wat voor impact denk je dat hij op de ploeg zal hebben?

We zijn ongelooflijk onder de indruk van Edson sinds zijn komst. Hij kwam vrij laat en had nog niet geoefend, omdat hij rechtstreeks van de CONCACAF Gold Cup kwam. Hij had een week of twee nodig om te trainen voordat we hem konden inzetten, maar toen brachten we hem in als invaller in de wedstrijd tegen Chelsea en speelden we hem in Brighton en hij was fantastisch.
Hij heeft een geweldige impact gehad. Ik ben enorm onder de indruk van zijn mentaliteit en karakter. Hij ziet eruit als een goede jongen om mee te werken. We zijn onder de indruk van zijn voetbal en de manier waarop hij speelt. Deze interlandbreak helpt niet, want hij is in Mexico geweest en daarna is hij geschorst voor onze eerste Europese wedstrijd, wat betekent dat hij doordeweeks een beetje rust krijgt.

Lucas Paquetá speelde vorig jaar een sleutelrol op het middenveld in jullie titelstrijd. Hoe belangrijk is hij voor het team en welke kenmerken van het traditionele Braziliaanse voetbal zie je in hem?

Hij is zo goed geweest. Lucas Paqueta heeft waarschijnlijk zes of acht maanden nodig gehad om te wennen aan de Premier League. Maar hij deed het zo goed in de tweede helft van het seizoen, na het WK heeft hij het echt opgevoerd. Hij herkende waarschijnlijk meer de intensiteit van de competitie.
Hij heeft zoveel verschillende attributen laten zien, hij heeft ongelooflijke balvaardigheid en hij heeft echt een geweldig karakter. We mogen hem hier erg graag. Hij is een echte, goede teamspeler aan het worden. Hij is een hardwerkende jongen en doet zijn best. Hij heeft echt indruk op ons gemaakt met zijn energie, zijn inzet voor het team en zijn vastberadenheid om te winnen.

Hij staat ook bekend om zijn opvallende vieringen. Heeft hij geprobeerd om ze aan anderen in de kleedkamer te leren?

We zien hem elke dag tijdens de training en we genieten er echt van. Hij is grappig en we zien hem als een echt goed karakter.

Hoe is Nayef Aguerd in het team gekomen en hoe heeft hij zich verbeterd sinds zijn overstap vorig seizoen na zijn blessure tegenslag?
Nayef was nog een van de jongens die we van overzee hebben gehaald en die wat tijd nodig heeft gehad. Zowel Nayef als Lucas kwamen uit de Franse competitie en ik denk dat ze allebei een beetje verrast waren door de intensiteit en de manier waarop er in de Premier League gespeeld werd.
Nayef is enorm gegroeid. De blessure heeft hem teruggezet - hij was nog maar net fit voor het WK, hij had één wedstrijd voor ons gespeeld voordat hij ging - dus hij heeft pas zes maanden in de Premier League gespeeld. Ik denk dat er nog veel meer in Nayef zit.
Ik denk dat hij zal verbeteren. Hij begint net de manier van spelen, de kracht en de snelheid van de Premier League onder de knie te krijgen.
We zijn enorm onder de indruk van hem, maar ik denk dat hij steeds beter wordt naarmate hij ouder wordt. Halve middenvelders hebben de neiging om met de jaren de rol beter te begrijpen en hun verantwoordelijkheden beter te begrijpen.

Hoeveel werk gaat er zitten in het laten wennen van de spelers aan het Engelse voetbal?

We hebben het vaak over Premier League-ervaren spelers, maar ik denk dat als je nieuwe spelers binnenhaalt die hier nog nooit hebben gespeeld, je ze de kans en de tijd moet geven om uit te vinden hoe het werkt. Ik denk dat veel spelers hier komen en schrikken van de competitie, maar gelukkig hebben de jongens die we hebben gebracht het allemaal goed gedaan en zijn ze zich aan het settelen.

James Ward-Prowse en Jarrod Bowen zijn het seizoen sterk begonnen. Wat denk je dat zij kunnen bijdragen aan de toekomstige selectie van Engeland?

Ik denk dat als zowel James Ward-Prowse als Jarrod Bowen in de vorm blijven die ze nu hebben, ze zichzelf alle kans geven om besproken te worden.
Engeland heeft een ongelooflijk aantal spelers om uit te kiezen. Er wordt waarschijnlijk over Jarrod en James gesproken, maar het is echt moeilijk om in die hoofdgroep te komen.
Ik denk dat de vorm van James en Jarrod zo goed is geweest, als ze dat blijven doen dan denk ik dat ze een grotere kans maken in de volgende ronde.

Waar staat de finale in Praag in je carrière? Hoe zou je je gevoel omschrijven na het laatste fluitsignaal?

Natuurlijk is het een van de beste. Het gevoel was waarschijnlijk een beetje opgelucht dat ik een trofee had gewonnen. Ik had andere trofeeën gewonnen die mensen niet willen noemen, maar misschien niet op dit niveau.
Ik denk dat het voor West Ham als voetbalclub en voor mij persoonlijk een enorme prestatie was voor ons allemaal. Het was een ongelooflijke avond en ik denk niet dat we die ooit zullen vergeten. Als spelers en staf zullen we er zeker nog jaren over praten.
Het was een schitterende avond en ik denk niet dat ik het ooit zal vergeten, alleen al vanwege de manier waarop het ging, door laat te scoren. Voor West Ham om een trofee te winnen in hun tweede jaar in Europa, en nu zijn we in het voor een derde jaar, het zijn een paar geweldige jaren geweest.

Wat is het doel van West Ham dit seizoen in de Europa League na de overwinning in de Conference League van vorig seizoen?

Als manager richt je je op elke wedstrijd. Je kunt geen prioriteit geven aan een wedstrijd.
Je kunt van plan zijn om de beker te winnen, maar de loting in de beker geeft je nu misschien die kans. Ik denk dat de Europese competitie dit jaar veel moeilijker is dan twee jaar geleden, zelfs met de Britse teams van Liverpool en Brighton. Het is moeilijk voor te stellen dat Liverpool niet in de Champions League zit, omdat ze een Champions League-club zijn.
De kwaliteit van de teams die doorgaan naar de halve finales van de competities is enorm.

Het succes in de Conference League en het contracteren van belangrijke internationale spelers zoals Said Benrahma, Aguerd en Alvarez hebben de buitenlandse fanbase van West Ham vergroot. Welke boodschap heb je voor de gepassioneerde Hammers fans over de hele wereld?

Over de hele wereld zou ik zeggen dat het geweldig is dat we meer erkenning krijgen, zeker in Europa, maar we hadden onlangs ook zo'n grote steun in Australië.
Uiteraard is een deel van de groei en het groter maken van West Ham dat we de mensen willen bezoeken, dat we hen willen zien, dat we in hun landen willen spelen als we dat in de toekomst kunnen doen.
We hopen dat we hier kunnen blijven bouwen. Het is een enorme club in Londen en het wordt enorm gesteund. Het stadion is elke week uitverkocht, dus we staan weer op de kaart. We hopen dat we dat kunnen blijven doen.