Wat zijn je eerste indrukken en gevoelens van Schalke als club? 

Ik kwam 's nachts bij Schalke aan. Het gigantische stadion sprong in mijn ogen. Na hier nu enkele weken te zijn kan ik gewoon zeggen: Het is een prachtige club met veel heel aardige mensen die ik tot nu toe heb ontmoet. Ik voel me zeer welkom in ons team.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de Pro League en de Bundesliga qua installaties, fans, clubmedewerkers, voetbaltechnisch enz.

De Bundesliga is groter wat al deze aspecten betreft. Het Belgische voetbal is ook zeer goed georganiseerd, maar het is moeilijk te vergelijken met de dimensie die Schalke heeft.

Laten we even terugblikken. Hoe zou je je tijd in Antwerpen omschrijven?

Het was een zeer succesvolle tijd. Als team hebben we meer punten verzameld dan ooit sinds onze terugkeer in de Pro League. Individueel was het net zo succesvol gezien het aantal doelpunten dat ik maakte. Het was een geweldige ervaring waardoor ik een nieuw niveau van vertrouwen heb gekregen. En trouwens: Antwerpen is een erg leuke stad waar ik veel nieuwe vrienden heb gemaakt. Al bij al heb ik een goede tijd gehad.

Wat was je mooiste herinnering als Antwerpse speler?

Nadat ik vijf doelpunten had gemaakt in een wedstrijd tegen Luik, mocht ik de wedstrijdbal mee naar huis nemen. Deze bal en de handtekeningen van het team erop zijn een mooi aandenken aan de succesvolle tijd die we samen hebben gehad.

Tijdens je carrière heb je de Zwitserse beker gewonnen, maar tijdens je periode bij Antwerpen heb je nooit de Croky cup in handen gehad, wat zijn je gevoelens over deze competitie? 

Ik hou van de aard van de bekercompetitie met zijn "one match mode". De weg om hem te winnen lijkt korter dan in de competitie - maar alleen overwinningen tellen.

Zou je in de toekomst weer in de Pro League willen spelen?

Daar denk ik nu niet aan. Ik richt me op Schalke en ons gezamenlijke doel om in de eerste klasse te blijven spelen.

Wat was de grootste uitdaging in je carrière tot nu toe?

Mijn grootste uitdaging waren mijn eerste dagen in Lille op 19-jarige leeftijd. Mijn Franse vaardigheden waren nogal beperkt, waardoor ik me snel moest aanpassen. Ik kwam in een andere competitie terecht met andere spelers. Dit was zeker mijn grootste uitdaging tot nu toe, maar ik heb er veel van geleerd.

Je hebt gedurende je carrière veel verschillende clubs, competities en ervaringen in het voetbal gekend, wat zijn je toekomstige ambities met Schalke en als voetballer?

Ons gezamenlijke doel bij Schalke is om in de eerste klasse te blijven spelen. Als speler wil ik mijn steentje bijdragen en me verder ontwikkelen. Ik wil me in de eerste Bundesliga bewijzen en zo lang mogelijk op het hoogste niveau spelen. Bij Schalke spelen is voor mij een enorme kans.