De opkomst van Said Benrahma, een Algerijns juweel na Europees succesNa een moeilijk Premier League-seizoen 22/23, waarin ze op een teleurstellende 14e plaats eindigden, hebben West Ham-fans hoge verwachtingen van het nieuwe seizoen 23/24, dat dit weekend nog steeds ongeslagen is op weg naar Manchester City. We lieten de Hammers afgelopen juni in Praag achter in de Europese top, waardoor de Europa Conference League werd gewonnen, wat hun vertrouwen vlak voor de zomer een boost gaf. Een zomer waarin ze Declan Rice en Gianluca Scamacca verloren voor meer dan £120 miljoen. Met de komst van onder meer Ward-Prowse, de Mexicaan Edson Alvarez in de verdediging en de Ghanese Mohamed Kudus, gaan de Claret en Blue het nieuwe seizoen in met een enigszins herschikte ploeg en veel vertrouwen, wat tot nu toe goed werkt. Aan de veldzijde viel het afgelopen seizoen vooral één speler op: Saïd Benrahma. Zijn derde seizoen bij de club was het meest complete; deelname aan maar liefst 52 wedstrijden, waarin 12 doelpunten werden gemaakt en 5 assists werden gegeven in alle competities. Maar afgezien van de statistieken was de impact van de Algerijn op de speelefficiëntie van de Hammers opmerkelijk, met een piek in de finale van de Europa Conference League toen hij vanaf de strafschopstip het koelbloedige eerste doelpunt van de wedstrijd scoorde. 24 seizoen.
2023/24 het bevestigingsseizoen?Alle signalen zijn positief als we onszelf de vraag stellen of Benrahma een van de grote spelers van dit Premier League-seizoen zou kunnen worden. Daarom hebben we hem de vraag direct gesteld. Koud, helder en klaar om de uitdaging aan te gaan, bevestigt de vleugelspeler dat er nog werk aan de winkel is voordat de resultaten zichtbaar zijn. Vol vertrouwen in zijn sterke punten en capaciteiten gaf hij toe dat hij vorig seizoen echt zijn draai had gevonden, terwijl hij zich “meer op zijn gemak voelde met meer vrijheid dan voorheen”. De speler wordt nu volwassen en zou dit seizoen zijn hoogtepunt kunnen bereiken, nadat hij in augustus 28 werd. Als hij goede sensaties claimt en zich momenteel goed voelt bij West Ham, moet alles in zijn handen liggen om zijn persoonlijke doelen te bereiken. “Ik weet wat ik kan en ben ervan overtuigd dat ik het kan. » Hij gaf toe dat hij vorig seizoen fysiek niet altijd 100% fit was, maar dat hij dit jaar aan de top zou moeten staan ​​en klaar zou moeten zijn om een ​​van de meest succesvolle spelers in de Premier League te worden. Als het lichaam volgt en de verwondingen verdwijnen, zou Benrahma de helderste ster aan de bordeauxrode en blauwe lucht van Oost-Londen kunnen worden.
Voor Benrahma staan ​​er in 2024 grote internationale deadlines op stapelBenrahma zal deze winter waarschijnlijk een pauze moeten nemen in zijn Premier League-seizoen door met Algerije deel te nemen aan CAN 2024. Na 21 interlands te hebben verzameld sinds 2015 en slechts één keer te hebben gescoord, zou Benrahma volgende winter zeker deel moeten uitmaken van de plannen van Belmadi. Hij zegt dat de Fennecs hoge verwachtingen hebben en in de winter van 2024 iets groots kunnen bereiken in Ivoorkust. Na een teleurstellend seizoen in 2022 zullen Benrahma en zijn teamgenoten proberen de trofee terug te brengen naar Algiers, na een verblijf van twee jaar in Senegal. . Benrahma bevestigde dat hij ook “een betere organisatie verwacht dan de vorige” nadat talloze organisatorische schandalen het toernooi van 2022 verstoorden, terwijl hij veel vertrouwen bleef houden in de kwaliteiten en capaciteiten van het team, voor zo’n getalenteerde generatie die “niet verloren kan gaan”. Dit seizoen 2023/24 heeft de potentie om een ​​belangrijk keerpunt in de carrière van Benrahma te worden, aangezien hij onderweg met verschillende uitdagingen te maken zal krijgen, terwijl hij misschien ook de status van een gevestigde speler zal aannemen.