Beide teams kwamen elkaar al twee keer eerder tegen in de eindstrijd voor de beker van België. Voorlopig staan de bordjes in evenwicht. Wie prijkt er eind april bovenaan de weegschaal?

De historiek: mooi in balans

De eerste keer dat deze ploegen elkaar in de ogen keken met oog op eindwinst in de beker was in 2000. Voor de Rouches draaide het uit tot een stevige domper. Na hun openingsgoal van Frédéric Pierre scoorden de Limburgers maar liefst 4 keer. Een overwinning met overwicht dus. Zoran Ban, twee keer Thordur Gudjonsson en Besnik Hasi deden de netten trillen. Het plaatje van Johan Boskamp klopte helemaal.

De tweede confrontatie voor de eindzege is nog niet eens zo lang geleden. De finale in 2018 zou echter niet meteen de geschiedenis ingaan als memorabele apotheose. Het waren vooral nervositeit en onmondigheid die hoogtij vierden. Het duurde maar liefst 70 minuten vooraleer één van beide ploegen op doel kon schieten. Ook na 90 minuten was de strijd nog niet beslist: 0-0.

In de verlengingen scoorde Renaud Emond. Dit was voldoende voor Standard om met de beker aan de haal te gaan. Genk liep meteen zijn eerste nederlaag ooit op in een bekerfinale.
Hoe liggen de kaarten nu?

Wie maakt er nu het meeste kans om dit jaar de beker in de lucht te steken? Beide teams kennen een wisselvallig seizoen, waarin Genk zich met veel moeite aan de top wist te handhaven. Standard moet zelfs nog stevig knokken voor een playoff-2 plaats. De halve finales dan maar als waardemeter gebruiken? Ook niet evident. Vooral doordat Genk Anderlecht trof; een ploeg met bizarre, maar vooral teleurstellende prestaties dit seizoen. De Limburgers speelden wel 20 minuten met 10 man; ze waren dus duidelijk de betere ploeg. Standard klopte Eupen, maar het kon evengoed andersom zijn. Eupen is sterk dit seizoen en kon op basis van hun prestatie evengoed een plek in de finale claimen, een knappe individuele actie bepaalde het anders.

De onderlinge confrontaties dit seizoen maken ons ook niet veel wijzer: op 23 augustus kwamen beide teams niet verder dan een brilscore. Ook de statistieken waren redelijk in evenwicht.

Conclusie: de bekerfinale 2021 is opvallend onvoorspelbaar. Daar heeft het grillige vormpeil van beide hoofdrolspelers alles mee te maken.

Voor de laatste noteringen voor voetbal wedden, bezoek Betway Sports.