Ik was erg onder de indruk van de spelers die vorige week terugkwamen van lange periodes van inactiviteit, of het nu Rafael Nadal en Naomi Osaka in Brisbane waren of Emma Raducanu in Auckland.

Normaal gesproken kom je niet terug en win je niet meteen een wedstrijd. Ik had zeker niet de mogelijkheid om voor een lange tijd weg te gaan en zo goed te zijn als ik terugkwam.

RAFA'S UITEINDELIJKE DOEL IS NIET VERANDERD

Rafa zag er geweldig uit voordat hij zijn heupspier verrekte. Hij leek in topvorm en zijn tennis was er. De vraag is of hij zeven best-of-five-set wedstrijden in 14 dagen aan elkaar kan rijgen.

Hij was heel duidelijk dat het niet dezelfde blessure was die hem eerder verhinderde om te spelen, dus ik hoop dat het slechts een kleine tegenslag is. Ik denk dat de Australian Open altijd een obstakel is geweest voor hem om naar de French Open te gaan, waar hij waarschijnlijk hoopt en denkt dat hij nog wat schade kan aanrichten.

Ik ben benieuwd of hij onderweg nog hardcourttoernooien toevoegt, of dat hij begin april en Monte Carlo als uitgangspunt neemt. Dat hij een goede voorbereiding heeft in de aanloop naar Roland Garros en weer gezond kan spelen en een run kan maken - ik denk dat dat het beste is waar we op dit moment op kunnen hopen.

Als atleet wil je gewoon een schijn van controle hebben over hoe je besluit te eindigen en ik hoop dat Rafa dat begrijpt.

TERUGKEER VAN OSAKA EN RADUCANU

Als ik Osaka was, had ik al gekregen wat ik nodig had in Brisbane. Het winnen van een wedstrijd en het spelen van een zware driesetter is een kans om je lichaam weer op gang te laten komen. Ik vind alles wat ik zie en hoor uit het kamp van Osaka geweldig, vooral het feit dat ze zegt dat ze een heel vol programma gaat spelen, omdat dat de enige manier is waarop ze weer in het ritme van wedstrijden kan komen en niet het gevoel heeft dat ze een nieuwe ervaring doormaakt.

Tennis zou een stuk leuker zijn als ze weer Grand Slam wedstrijden zou gaan spelen.

Ik heb het gevoel dat we altijd gissen naar wat er aan de hand is met Emma, dus ik baseer mijn mening op wat ik vorige week heb gezien.

Ze was erg goed in de eerste ronde en nog beter tegen Elina Svitolina. De eerste twee sets van die wedstrijd waren van zeer hoge kwaliteit. Ik vond het niveau dat ik zag erg bemoedigend. Ze speelde veel meer van voren dan in haar laatste wedstrijden, ze was competitief en bovenal zag ze er gezond en hersteld uit.

Mensen vergeten dat hij hier meer dan twee jaar niet heeft gespeeld en dat er in die tijd veel met hem is gebeurd. Toen ging hij het tussenseizoen in met het lichaam van een kind en kwam hij terug met het lichaam van een man. Het feit dat hij ervoor koos om geen warming-up te spelen is een beetje verrassend, maar ik verwacht dat hij fit en er klaar voor is.

We hebben ook de neiging om Alexander Zverev voor lief te nemen door naar nieuwe en glimmende dingen te kijken. Nadat hij vorig jaar zijn enkel brak, leek hij uit vorm in Australië, maar toen sloop hij naar de World Tour Finals en bereikte hij opnieuw de halve finale van een Grand Slam. Hij versloeg alle topspelers.

DE GEBRUIKELIJKE VERDACHTEN BIJ DE VROUWEN

Bij de vrouwen lijken alle usual suspects goed van start te zijn gegaan: Coco Gauff verdedigde haar titel in de Classic in Auckland, Elena Rybakina leek vreselijk dominant in de finale van Brisbane tegen Aryna Sabalenka en Iga Swiatek ging tekeer in de United Cup.

Over het algemeen vind ik het moeilijk om tegen Swiatek te wedden, omdat zij wedstrijd na wedstrijd de meeste problemen veroorzaakt voor de andere topspeelsters. De enige uitzondering in dit gesprek is Rybakina's opslag - er is niet veel dat je kunt doen aan de ontvangende kant als ze haar doelen raakt.

2024 WORDT EEN INTRIGEREND JAAR

Het vrouwentennis zit vol intriges nu 2024 nadert. Er vormt zich een grote Big Four en Coco mengt zich in het gesprek. Kan Ons Jabeur doorbreken en een Slam winnen? Kan Jess Pegula voorbij de kwartfinales komen en laten zien dat ze een van de beste speelsters ter wereld is?

Bij de mannen is het vooral de vraag of Novak de ranglijst nog een jaar in handen kan houden, of dat Alcaraz kan voortbouwen op zijn Wimbledon-achtige momentum. Is er iemand anders die zich in het gesprek kan mengen?

Als Amerikanen hebben we vijf of zes heel goede spelers die de top vijf zouden kunnen halen. Wie van hen gaat er bovenuit steken en het doen?

Bezoek Betway's pagina voor tennisweddenschappen.