Als een kerstcadeau zullen ze dit wellicht niet ervaren. Een wedstrijd tegen de gedoodverfde titelfavoriet is sowieso geen geschenk, maar op tweede kerstdag is het nog net dat tikkeltje extra belastend. Of mag Eupen alsnog hopen op een onvervalst kerstwonder? Een vooruitblik…

Eupen: geteisterd door afwezigheden

Een correcte inschatting maken is bij alle ploegen dit seizoen een hachelijke onderneming: te vaak moeten type-elftallen herschikt worden wegens ziekte van sleutelspelers. Eupen wordt momenteel geplaagd door de afwezigheid van maar liefst zeven (!) basisspelers. Onnodig te zeggen dat dit onheilspellend is voor hun kansen in de komende periode.

Toch schuilt er in die onvoorspelbaarheid ook een zekere hoop. Zeker in feestperiodes lijken de Panda’s zich erg in hun sas te voelen. Ze pakten Beerschot op sinterklaasdag zelfs de leiderspositie af met een onverhoopte, maar niet onverdiende overwinning. Het voetbal dat Eupen bij wijlen op de mat legt is verre van slecht en de goals die ze maken danken ze aan inzicht, techniek en voetbalinstinct. Dit seizoen profileert Eupen zich als zo’n typische middenmoter die alles kan winnen… en verliezen.
Iedere voetballer wil zich bewijzen tegen topploegen. De grinta zou bij Eupen wel eens een veelvoud kunnen zijn van wat ze bij de tegenpartij aantreffen.

Club Brugge: minder soeverein in de eigen competitie

Brugge staat voor degelijkheid, voor discipline, gekoppeld aan creativiteit. Dat tonen ze ook op het Europese toneel, maar in de vaderlandse competitie draait de motor net iets minder soepel. Weliswaar houden ze voeling met de top, maar het lijkt alsof de concentratie en focus het wat laten afweten. Zeker in de zogezegd ‘minder belangrijke’ wedstrijden liggen er kansen om Club Brugge te pakken. Eupen is niet de meest spannende naam in onze competitie, dus de kans bestaat dat Brugge deze match ziet als een tussenstopje tussen de échte wedstrijden. Die fout maakten ze onder andere ook al tegen KV Mechelen, OHL en Moeskroen.
Een gelaten kampioen is zelfs tegen een staartploeg doorgaans een vogel voor de kat. Afwachten of ze zich in Brugge, ook op tweede kerstdag, voldoende kunnen opladen voor dit duel. Zo niet, dan kan ook deze wedstrijd alle kanten uit!

Voor de laatste noteringen voor voetbal wedden, bezoek Betway Sports.