In de virtuele stadions gaat alles meer dan ooit door! Spelers van over de hele wereld strijden in dagelijkse wedstrijden om eer, glorie en natuurlijk: het allerhoogste podiumplekje. De FIFA Esoccer Battle en de Esoccer Liga Pro bieden zo aan iedere sportfanaat de perfecte uitlaatklep om zijn dagelijkse adrenalinepeil en vrijblijvend vertier veilig te stellen.

Esoccer: van ‘fauteuilvoetbal’ tot ‘beklijvende competitie’

Iedereen heeft minstens één familielid dat regelmatig de Playstation of Xbox controller geselt om zijn geliefde voetbalteam in een virtuele arena naar winst te loodsen. In principe is dit alles waar de FIFA Esoccer leagues over gaan. Uiteraard geldt ook hier: oefening baart kunst, dus de spelers en wedstrijden die je live kan volgen worden steeds spectaculairder. Het is een volwaardige vervanger voor het echte voetbal, dat nu noodgedwongen naar de bank is verwezen.

De Esoccer Liga Pro: één match tegelijk

De Esoccer Liga Pro bestaat uit verschillende dagelijkse toernooien. Er is een avond-, dag- en nachttoernooi. Wedstrijden duren 12 minuten en er wordt slechts één game tegelijkertijd gespeeld. Makkelijk om te volgen dus. Telkens wordt er in een groepsfase, gevolgd door halve finales en duels om de derde plaats en finale, om de overwinning gespeeld.

Spelers voetballen in deze league niet met bestaande teams. Zie je dus een logo van FC Barcelona, dan kan daar perfect een Christiano Ronaldo of Eden Hazard tussen de lijnen staan. Dit kan doorheen de verschillende toernooien en matchen fel verschillen. Voor het wedden zijn dus alleen de vaardigheden van spelers zelf relevant. Zo kan het bijvoorbeeld interessant zijn om conclusies te trekken uit de recente winning streak van team Gambit (GMB) of de vormdip van team Kabush (KAB).

De wedstrijden zijn gratis te volgen op Twitch.tv.

Esoccer Battle: een weelderig concept

Esoccer Battle is een totaal andere competitie. Er worden in principe vier wedstrijden tegelijkertijd gespeeld. Dit houdt in dat er makkelijk wel 300 (!) wedstrijden per dag worden beslecht!

De verschillende opdelingen worden gebaseerd op bestaande voetbalcompetities. Het eerste toernooi is tussen Premier League-clubs, een tweede toernooi tussen Bundesliga-teams, enz. Dit geeft natuurlijk wat meer ruimte voor onvervalste clubliefde. Let wel: Spelers krijgen de teams quasi willekeurig toebedeeld. Het is dus ook hier cruciaal om te beseffen dat de kwaliteit van de speler, en dus niet die van het team, allesbepalend is. Wedstrijden duren 8 minuten, ook daarmee moet je rekening houden bij het inschatten van de scores.

Je kan de wedstrijden gratis volgen op livestreams van zowel Twitch.tv als YouTube.

Voor de laatste noteringen voor voetbal wedden, bezoek Betway Sports.