In de tussentijd moeten fans en spelers natuurlijk niet op hun honger blijven zitten. Afspraak op de ESL One: Road to Rio!

Geen ‘zoethoudertje’, maar cruciale kwalificaties

Hoe houden de spelers dezer dagen hun skills scherp en de fans hun dosis spektakel veilig? Simpel: the show must go on!

Valve heeft daarom besloten een reeks spraakmakende lokale online evenementen op touw te zetten; een soort kwalificatietoernooien, zeg maar, die fungeren als aanloop naar het grootste evenement van het jaar: de Rio Majors. Het eerste hiervan is het ESL: Road to Rio-toernooi, een online CS:GO event, opgesplitst per regio, waar de deelnemers strijden voor hun regionale Major Ranking-punten. Eén ding is zeker: Het gaat hier wel degelijk om de knikkers en niet om een geïmproviseerd zoethoudertje!

Verschillende regio’s, met Europa als ware cliffhanger

Alle grote namen tekenen present op dit zeer beloftevolle evenement. De deelnemende regio’s zijn: Europa, CIS, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Oceanië en Azië. Astralis, Natus Vincere, Team Liquid, Mousesports, Fnatic… ze zijn allemaal van de partij.

Voor Europa belooft dit absoluut vuurwerk te geven. Niet alleen de heren van Astralis houden hun uitmuntende vormpeil hoog en consistent, met winst in de ESL Pro League 2020 is het ook reikhalzend uitkijken naar wat de Zweden van Fnatic zullen doen. Hun overwinning was ronduit opzienbarend. De finale was een heruitgave van 2019, waar Fnatic nog de duimen legde tegen Mousesports. Nu waren de rollen omgekeerd.

Astralis en Fnatic werden beiden uitgeloot in Groep A van het Europese spelers-/slagveld. We zullen dus snel zien hoe twee absolute wereldtoppers elkaar het vuur letterlijk en figuurlijk aan de schenen leggen. Het belooft erom te zullen spannen!

Met alle toppers die wereldwijd present tekenen mogen we ons opmaken voor massa’s strategisch FPS-plezier. Wie uiteindelijk in Rio belandt? Waag gerust een gokje!

 

Bezoek Betway's eSports wedden pagina.