Zou jij Randal Kolo Muani bij Manchester United willen zien? Is hij de veelzijdige spits die de club nodig heeft?

Kolo Muani heeft andere kwaliteiten dan Harry Kane en hij is nog jong. Hij wil altijd doelpunten maken, hij is erg actief op het veld en hij is erg veelzijdig. Hij is een speler waar de United-spelers geen moeite mee zullen hebben om mee te combineren, omdat hij heel intelligent is in zijn manier van spelen.

Hij kan de hele dag rennen en hoog druk zetten, een beetje zoals Wout Weghorst dat kon. Hij liet dat zien in het Franse team met Kylian Mbappé, ze hadden meteen een klik.

Hij is een geweldige speler, iemand die naar Manchester United kan komen en zich geleidelijk kan verbeteren. Ik weet zeker dat de strategie van Manchester United is om te winnen of te strijden voor de Premier League-titel, en als ze dat willen doen, hebben ze een doelpuntgarantie nodig.

Er zijn maar weinig spelers die dat kunnen en spelers als Kolo Muani, die net onder hen staan, zouden de kwaliteit van het team verbeteren, maar geen doelpunten garanderen.

Wil je Alejandro Garnacho volgend seizoen meer wedstrijden zien starten?

Alejandro Garnacho's doel is om volgend seizoen zo veel mogelijk wedstrijden te starten en een van de eerste namen op het wedstrijdformulier te worden. Hij heeft alle kwaliteiten om dat te bereiken, maar hij moet begrijpen dat hij niet elk weekend zal spelen, zelfs Cristiano Ronaldo zat soms op de bank.

Hij heeft nog tijd om te leren en hard te werken, vooral in zijn positie op de vleugel, die niet makkelijk is. Ik weet zeker dat hij zijn aantal starts dit seizoen wil verdubbelen, maar het is erg belangrijk voor Manchester United om een solide spits achterin te hebben, zodat hij Garnacho kan ondersteunen.

We hebben gezien dat Pep Guardiola een echte spits in zijn team verwaarloost en nu hij Erling Haaland heeft, twijfelt niemand aan de aanval van Manchester City. Dat is de kracht van de nummer 9 positie, het kan leven geven aan de andere spitsen, en soms denk ik dat die positie niet wordt gerespecteerd in zoverre dat het enigszins kan worden verwaarloosd.

Een spits die zijn naam waardig is, kan de bal 10 seconden vasthouden, waardoor spelers hem kunnen komen ondersteunen of achter hem kunnen lopen. Dit zijn kwaliteiten die Harry Kane kan brengen. Spelers als Garnacho, Marcus Rashford en Jadon Sancho zouden veel baat hebben bij het samenspelen met Kane.

Wil jij dat Harry Kane bij Manchester United komt of hoop je dat Real Madrid of Bayern hem overneemt?

Nu Karim Benzema Real Madrid heeft verlaten, ligt de druk op Manchester United om Kane snel te contracteren. Real Madrid kan elke speler ter wereld aantrekken, niet alleen Kane.

Zou Kane zich makkelijk aanpassen aan Spanje? Ja, want hij is een speler van wereldklasse. Kane heeft ook een vergelijkbaar profiel als Benzema wat betreft zijn vermogen om te scoren en doelpunten te maken.

Maar de sfeer is anders bij Real Madrid en de druk is niet voor alle spelers hetzelfde. Het is riskanter voor Kane om bij Real Madrid te komen dan bij Manchester United of een andere club.

Is de nalatenschap van Phil Jones belangrijker dan die van Harry Maguire?

Phil Jones had tijdens zijn carrière bij Manchester United veel pech met blessures, maar hij was altijd een loyale speler en sprak zich nooit uit.

Harry Maguire heeft hetzelfde gedaan. Hij deed zijn best en werd zelfs aanvoerder van de club, maar het team was nog niet klaar voor Maguire. Het team was in transitie en daarom was zijn prijskaartje van 80 miljoen pond zo hoog voor een verdediger. Het legde veel druk op zijn schouders en maakte het een nachtmerrie voor hem.

Maguire deed wat hij kon doen met zijn kwaliteiten, maar het team was niet klaar voor hem en dat is oneerlijk. Dat is soms het risico als je naar een grote club als Manchester United gaat. Ik weet zeker dat hij erg teleurgesteld zal zijn, want hij zou ervan gedroomd hebben om trofeeën te winnen met de club. Het is erg triest om zijn carrière bij Manchester United zo te zien eindigen.

Jones heeft de afgelopen jaren te weinig gespeeld. Hij zal niemand vertellen dat hij heeft bijgedragen aan enig succes. Vergelijk dat met Maguire die aanvoerder van de club was, wat veel druk met zich meebrengt, maar hij ging er heel goed mee om.

Het is moeilijk om de carrières van Jones en Maguire bij United te vergelijken, maar ik vind het zielig voor ze omdat ze erg loyaal zijn en alles hebben gegeven voor de club. Hun nalatenschap is aangetast door de transitie van het team in de afgelopen jaren.

Is het Man City-team dat de Champions League-finale won beter dan jouw Manchester United-team in 2007/2008?

De speelstijl van het Manchester United-team van 2007/08 was ongelooflijk, het was zo snel. We hadden ook een mix van jong en ervaren talent dat geweldig was om naar te kijken. In de training was het absoluut ongelooflijk om ze tegen elkaar te zien spelen.

Het team van Manchester City leeft in een ander tijdperk, de faciliteiten die ze vandaag de dag hebben om een team op te bouwen zijn moeilijk om mee te concurreren.

Met alle respect voor Manchester City en hun speelstijl, de manier waarop ze met de bal spelen is bijna ongeëvenaard en sinds de komst van Erling Haaland hebben ze alle middelen om elke wedstrijd te winnen. Manchester City heeft altijd een vernietiger als Haaland voorin gemist en nu zijn ze ongelooflijk.

Maar ik zou nog steeds zeggen dat het een ander verhaal is in verschillende tijdperken. Er was geen VAR in 1999 of 2008 en het is vandaag de dag makkelijk om een overtreding te maken, toen verdedigers aan mijn shirt trokken en scheurden zonder gevolgen. Tegenwoordig zijn de regels veel strenger en dat past bij de voetbalstijl van Manchester City, met veel passen.

Ik geef de voorkeur aan mijn tijdperk, natuurlijk omdat ik daar gespeeld heb, maar het is moeilijk om te vergelijken. In de komende tien jaar zullen we misschien iemand zien die nog beter in balbezit speelt dan Manchester City.

Denk je dat als Paul Pogba nog een seizoen was gebleven, hij al zijn potentieel had laten zien als hij naast Casemiro had gespeeld?

Ja, Paul Pogba zou het beste van zichzelf hebben gegeven als hij naast Casemiro had gespeeld. Casemiro's impact op het team van Manchester United is enorm.

Ik hou van Pogba, maar hij had een teamgenoot nodig om hem te helpen bij zijn toewijding aan de club. Er was geen speler van het formaat van Casemiro die Pogba kon laten luisteren, hem iets kon leren en naast hem kon spelen op het middenveld.

Spelers als Bruno Fernandes, Fred of Scott McTominay kennen allemaal de aanpak op het veld en weten wat ze moeten doen. Zelfs spelers als Marcus Rashford zijn enorm verbeterd en dat komt omdat Casemiro in staat is geweest om betere spelers van ze te maken.

Ik weet zeker dat Pogba graag naast hem had gespeeld en hij zal nu wel spijt hebben van zijn beslissing om terug te keren naar Juventus.

Heb je Ange Postecoglou gezien tijdens zijn periode bij Celtic? Hoe denk je dat hij het zal doen bij Tottenham?

Of Tottenham binnenkort trofeeën wint, hangt niet af van wie de manager is. Het zou een zeer gekwalificeerde manager kunnen zijn, maar dat zou Tottenham nog geen trofeeën garanderen.

Ik respecteer wat Postecoglou heeft gedaan met Celtic in Schotland, maar het is niet helemaal de Premier League. Er zijn zes of zeven teams die de titel in de Premier League kunnen winnen. Chelsea komt terug, Liverpool, Arsenal, de twee clubs uit Manchester en misschien Newcastle, waarmee Tottenham zal moeten concurreren.

Postecoglou zal niet op magische wijze trofeeën naar Tottenham brengen. Als je dat zegt, heb je geen respect voor José Mourinho en Antonio Conte, die tot de beste managers van dit tijdperk behoren. Ik wil het mis hebben, maar het heeft niets te maken met de identiteit van de manager.

Maar als hij erin slaagt om de juiste spelers aan te trekken en een project op te bouwen dat nog nooit eerder is gedaan, dan is dat wat hem in staat zou kunnen stellen om trofeeën te winnen.

Zijn Tottenham-fans respectloos over de aanstelling van Postecoglou?

Tottenham-fans hebben moeite om een beslissing te nemen omdat ze gefrustreerd zijn en ze net getuige zijn geweest van een verschrikkelijk seizoen, een seizoen dat bijna respectloos voor hen is gezien de slechte resultaten die ze hebben behaald.

Ze zullen de aanstelling van Postecoglou becommentariëren en bekritiseren, dat is normaal, maar hij verdient eerst een kans. Postecoglou zal moeten bewijzen dat hij het waard is om manager van de Premier League en Tottenham te zijn.

Ja, hij heeft het goed gedaan bij Celtic, maar ik ken hem niet dus het verbaast me niet dat sommige fans gefrustreerd zijn. Elke manager die deze baan bij Tottenham krijgt, zal altijd kritiek krijgen omdat het een zware baan is.

Hoe belangrijk is het om Jordan Pickford bij Everton te houden? Zie je hem vertrekken naar een grotere club?

Ik zou kunnen zien dat Pickford bij Everton blijft, maar ik zou hem ook kunnen zien vertrekken naar een grotere club.

Pickford is een geweldige keeper en als hij weg wil, verdient hij dat en moet hij het respect van de club krijgen om dat te doen. Hij heeft zijn werk op de best mogelijke manier gedaan. Hij heeft Everton twee keer behoed voor degradatie.

Als supporter is het een afschuwelijke positie om in te zitten, want ik weet zeker dat ze dachten dat ze een plaats in Europa probeerden te bemachtigen.

Ik denk dat wat Pickford ook besluit, het zal worden gerespecteerd door de club.

Zou je graag zien dat hij Hugo Lloris vervangt bij Tottenham?

Ja, ik zou graag zien dat Pickford Lloris vervangt bij Tottenham. Pickford heeft het vertrouwen om de enorme leegte die Lloris achterlaat op te vullen. Het hangt allemaal af van de veranderingen die Tottenham wil en de nieuwe gezichten die ze willen introduceren.

Het is jammer dat Lloris vertrekt, maar als Pickford het volgende niveau wil bereiken, zou Tottenham de plek kunnen zijn om dat te doen.

Postecoglou zou kunnen genieten van de kans om een grote naam bij de club te vervangen, zoals Harry Kane, en ambitieuze spelers als Pickford binnen te halen die andere kwaliteiten hebben.

Sadio Mané wordt in verband gebracht met een terugkeer naar de Premier League met Newcastle. Zou hij de rekruut kunnen zijn die Newcastle kan helpen om voor de titel te strijden?

Ondanks hun uitstekende seizoen heeft Newcastle spelers van wereldklasse nodig, spelers die titels hebben gewonnen en weten hoe ze trofeeën moeten winnen. Dat is de volgende stap voor de club en spelers als Sadio Mané kunnen het team zeker helpen en inspireren om naar het volgende niveau te gaan. Je hebt spelers van het kaliber van Mané nodig om het team door de competitieve fases te helpen.

Newcastle moet echter voorzichtig zijn, want clubs als Leicester City hebben niet de juiste spelers aangetrokken en kijken waar ze zijn geëindigd. Door Mane aan te trekken, zorgen we ervoor dat we het juiste karakter hebben, het soort dat ons kan helpen om op de grootste podia te winnen.