Het warme weer is terug en dat kan maar één ding betekenen: een terugkeer naar het strand.
Als je zin hebt in een rustige strandvakantie, met een prachtig uitzicht en fantastisch weer, dan moet je weten waar 's werelds mooiste stranden zijn. Het team van online gokkastensite Betway heeft alle gegevens bekeken om de mooiste stranden ter wereld te bepalen.

Het team rangschikte de 100 mooiste stranden ter wereld en hield daarbij rekening met beoordelingen van bezoekers, de gemiddelde zomertemperatuur, de gemiddelde regenval tijdens de zomermaanden, de hoeveelheid zwerfvuil en Instagram-tags op elke locatie om de stranden te ontdekken die je moet toevoegen aan je reis-bucketlist. Elk gegevenspunt per strand werd geïndexeerd en kreeg van daaruit een gewogen score tussen 0 en 100.

media

Het strand van Elafonissi staat bovenaan de lijst van mooiste stranden ter wereld. Het strand van Elafonissi, gelegen in Chania op het pittoreske Griekse eiland Kreta, is de belichaming van een eilandparadijs, met zijn kenmerkende roze zandstrand en kristalheldere blauwe water. Met een gemiddelde dagtemperatuur van 30,4 graden en geen neerslag gedurende de hele maand is het Griekse juweeltje Elafonissi het perfecte zomeruitstapje.

Turquoise Bay, in West-Australië, komt op de tweede plaats met een gemiddelde temperatuur van 34 graden in januari, geschatte regenval van 4 mm en is meer dan 21.300 keer getagd op Instagram. Het wordt in de top 5 vergezeld door twee andere Australische stranden: Four Mile Beach in Fort Douglas, dat derde werd, en Whitehaven Beach in de Whitsundays, dat vijfde werd.

Voor vakantiegangers die iets dichter bij huis willen blijven en op transportkosten willen besparen, staat er ook een Brits juweeltje in de lijst van mooiste stranden ter wereld: Durdle Door komt op de negende plaats in de top 10 terecht. Dit strand staat vooral bekend om zijn iconische kalkstenen boog en ligt aan de Jurassic Coast in Dorset.

 

Kun jij hieronder jouw volgende strandbestemming vinden? media

Enkele van de populairste stranden haalden ook de top 10, met het iconische Venice Beach in Los Angeles op nummer acht. Misschien is het niet verrassend dat deze toeristische hotspot in Los Angeles het hoogste aantal Instagram-tags heeft (meer dan 4,1 miljoen), terwijl het ook een gemiddelde temperatuur van 27,9 graden in augustus heeft en slechts 1 mm regen.

In een reactie op het onderzoek zei reisblogger Hayley Warren van Strangeness & Charm: ''Of het nu palmbomen of bomen zijn, er is geen verschil tussen de twee: of je nu op zoek bent naar palmbomen en turquoise wateren of ruige vulkanische landschappen, er is een strand voor elk type vakantieganger op deze lijst.''

"Het is echter gemakkelijk te zien waarom het strand van Elafonissi als beste uit de bus kwam. Met zijn adembenemende roze zand en unieke landschap is het niet alleen mooi, het biedt ook iets meer dan de gebruikelijke vakantiebestemming. Van Italië tot Australië, als je deze zomer een vakantie plant, heeft deze lijst een aantal geweldige suggesties, waar ter wereld je ook bent''.

Methodologie

Betway analyseerde de gegevens voor elke locatie om de gemiddelde temperatuur in augustus of januari (afhankelijk van de locatie) te bepalen, evenals de hoeveelheid regenval, het aantal Instagram-tags en beoordelingen met een positieve beoordeling op TripAdvisor. De bovenstaande gegevenspunten werden vervolgens geïndexeerd en kregen een gewogen score tussen 0 en 100. De gegevens zijn actueel vanaf juli 2023.