Club Brugge: (never change) a winning team!

Een topseizoen is altijd een tweesnijdend zwaard. Spelers die zich onderscheiden worden opgemerkt, ook internationaal, en krijgen kansen om hogerop te gaan. Tegelijk ontstaat er doorgaans wat financiële slagkracht. Houdt Club Brugge de balans in haar voordeel? Algemeen blijft een stevige kern behouden. Edouard Sobol wordt permanent ingelijfd, Percy Tau, één van de opvallendste revelaties, vertrekt terug naar Brighton en spits Diagne gaat na enkele debacles logischerwijze opnieuw naar Galatasaray. Voorlopig valt de schade dus zeker te overzien. Bovendien doen enkele klinkende namen de ronde in de Brugse wandelgangen: Nana Ampomah, Nacer Chadli, Francesco Antonucci… Afwachten of het bij geruchten zal blijven.
Voor de meeste Bruggelingen is het vooral bang afwachten of rots in de branding Clinton Mata de blauwzwarte kleuren blijft verdedigen. Sterkhouders Ruud Vormer en Hans Vanaken blijven allicht op post.

Antwerp FC: nieuwe trainer, nieuwe wind

De belangrijkste verandering bij Antwerp is natuurlijk de trainerswissel. Bölöni maakt plaats voor Ivan Leko. Aan passie geen gebrek bij die laatste, dus de clubcultuur blijft gevrijwaard.
Een belangrijke pion achteraan, Wesley Hoedt, keert terug naar zijn broodheer Southampton. Ook onder meer Steven Defour, Sinan Bolat en Kevin Mirallas vertrekken. De Sinjoren zullen hoe dan ook behoorlijk wat moeten herschikken. Met versterkingen zoals Jean Butez en Birger Verstraete worden de ambities alvast kracht bijgezet. En er is natuurlijk de vraag die heel België zich stelt: Wat met Lamkel Zé? Zal de getalenteerde einzelgänger zich dit seizoen wat kneedbaarder opstellen?

AA Gent: Het volk van David

Ook bij Gent lijken ze het grootste deel van de kern te kunnen behouden. Er is echter één man die de Gentenaren slapeloze nachten bezorgt: Jonathan David. Het goudhaantje dat zich vorig seizoen steevast te goed toonde voor onze vaderlandse competitie, zal allicht andere oorden opzoeken. Het team van Thorup was meer dan David, maar dit betekent sowieso een flink kwaliteitsverlies. Benieuwd of nieuwelingen zoals Mathéo Parmentier, Davy Roef, Jordan Botaka, Nurio Fortuna of Dino Arslanagic de kopzorgen kunnen doen vergeten…

Charleroi: Keuze voor zekerheid

Charleroi slaagt er voorlopig in om niet teveel veranderingen in de kern door te voeren. In doel komt oude bekende Guillaume Gillet de rangen versterken en ook Frank Tsadjout, een huurling van AC Milan, zou op papier een versterking moeten zijn. De opvallendste out-transfer is ongetwijfeld Kaveh Rezaei die terug naar Brugge trekt. We durven hier dus uitgaan van een status quo, al is de bal, zoals altijd, rond.

Voor de laatste noteringen voor voetbal wedden, bezoek Betway Sports.