Met meer dan 550 gezamenlijke optredens voor respectievelijk Liverpool en Manchester City zijn Glen Johnson en Richard Dunne Premier League-legendes.

Voor de start van het nieuwe seizoen - waarvoor Pep Guardiola's ploeg die in de Premier League weddenschappen favoriet  zijn om opnieuw de titel te winnen - kijk hoe ze debatteren over de vraag of Liverpool of City op verschillende gebieden een streepje voor heeft.

Onder de vragen die ze bespreken zijn:

  • Wie heeft de beste voorste drie?
  • Wie heeft de beste manager?
  • Wie is de grootste club?
  • Wie zal de Premier League winnen?

Nederlands transcript:

 

R.Dunne: Wie heeft de beste zomeraankoop gedaan?  

(Johnson wijst naar de rode kant, Dunne naar de blauwe) 

G.Johnson: Je hebt letterlijk geen blauw, toch? Het is blauw aan beide kanten, is het niet? 

OK, het beste aanvallende trio? 

(Johnson toont de rode kant, Dunne de blauwe) 

R.Dunne: Foden is een ongelooflijke voetballer, Jack Grealish gaat veel beter worden  dit jaar, en dan voeg je Erling Haaland toe. Ik denk niet dat Nunez dezelfde impact zal hebben als Haaland, dus ga ik voor City. 

G.Johnson: Ik laat Haaland buiten beschouwing, want hij heeft nog niets gedaan.  

R.Dunne: Echt? 

G.Johnson: Nunez is duidelijk mijn favoriete keuze. Ik denk dat Diaz uitstekend is, Mo Salah is waarschijnlijk de beste spits in de competitie op dit moment. Als Nunez met de andere twee kan opschieten, zal dit trio dynamischer zijn dan de anderen, totdat Haaland presteert. 

R.Dunne: Wie heeft de beste verdediging? 

(Johnson toont de rode kant, Dunne de blauwe) 

G.Johnson: Ik denk dat met Fabinho, als hij fit en aanwezig is, dit trio sterker is.  

R.Dunne: Als ik naar Liverpool kijk, zou ik zeggen dat Van Dijk en Konate waarschijnlijk beter zijn dan Dias en Laporte. Maar hoe Liverpool verdedigt lijkt me niet optimaal. Ze verdedigen te hoog, komen terug in een rechte lijn en Manchester City is als eenheid sterker. 

G.Johnson: Ok, wie heeft de betere keeper?  

(Ze wijzen allebei naar de blauwe kant) 

Je kunt de Premier League niet winnen zonder een keeper van wereldklasse. Je hebt twee van de beste keepers in de competitie. Als je de competitie wilt winnen, heb je de beste keeper nodig.  

R.Dunne: Als je iemand zoekt die schoten kan stoppen, maar ook kansen kan creëren. Hij kan de bal 90 yards ver sturen en recht naar zijn teamgenoten. Dus ik denk dat we het daarover eens zijn. 

Wie heeft de beste zomeraankoop gedaan?  

(Ze tonen allebei de blauwe kant) 

G.Johnson: Manchester City's ploeg is al fantastisch en je voegt één van de beste spitsen in de wereld toe. Ik denk dat het een fantastische aankoop is. 

R.Dunne: Haaland voor €60 miljoen. Dat is een ongelofelijke deal. Kalvin Phillips voor meer dan 45 miljoen euro; Julian Alvarez, een centrumspits uit Zuid-Amerika, een soort Craig Bellamy, erg snel, werkt hard. Dus ze hebben denk ik Jesus, Zinchenko en Sterling vervangen.  

G.Johnson: Wie heeft de betere speler? 

(Ze tonen allebei de blauwe kant) 

Het doet me pijn om het te zeggen, maar voor mij moet het De Bruyne zijn. 

R.Dunne: Dat is precies wat ik bedoelde.  

G.Johnson: Zelfs nu als je hem ziet spelen, voor hem is niets onmogelijk. 

R.Dunne: Hij is de beste speler in de Premier League. Misschien zelfs in Europa. Voor mij is dat de reden dat België dit jaar een kans maakt op de Wereldbeker. Ik denk dat hij een topspeler is die alsmaar beter wordt. 

Nu de grote vraag: wie heeft de betere coach? 

(Johnson wijst naar de rode kant, Dunne naar de blauwe) 

G.Johnson: Ik ben een grote, grote Pep fan, je moet het zijn. Ik denk gewoon dat wat hij deed, hij deed het met betere spelers en een beter team. Ik denk dat er met Klopp een paar momenten waren in kritieke competitie situaties waar hij moest vertrouwen op een jongeling op een sleutelpositie. Sommigen van hen zijn gekomen en zijn blijven komen en ik denk echt dat het een zwaardere baan is. Ik denk gewoon dat Klopp erin geslaagd is om te concurreren met een team als Manchester City met een ploeg die niet altijd even goed is geweest. 

R.Dunne: Pep weet hoe hij ze moet laten uitblinken, hij heeft deze spelers gemanaged, dit team gelukkig gehouden. Zijn record van overwinningen is krankzinnig. Iedereen die voor hem werkt houdt van hem. Hij heeft de denkwijze van alle jonge coaches veranderd over hoe ze voetbal moeten spelen. Beide zijn goede managers, maar degene die altijd trofeeën wint is Pep. Dus ik ga voor hem. 

Wie is de grotere club? 

(Ze wijzen allebei naar de rode kant) 

Manchester City is een groeiend team. De fan gemeenschap wordt groter en groter. Aan de andere kant, Liverpool is een monster club. 

G.Johnson: Liverpool, zij wonnen al trofeeën voordat wij geboren waren, weet je. En Manchester City is duidelijk een zeer sterke club die nog vele jaren titels zal blijven winnen. Maar ik denk dat de geschiedenis de factor is die je op dit moment niet kunt veranderen.  

Dus wie zal hoogstwaarschijnlijk het komende decennium domineren? 

(Ze wijzen allebei naar de blauwe kant)  

Ik ben aardig geweest voor Manchester City, of niet?  

Ze hebben meer steun, ze zullen altijd de beste spelers kopen en blijven verbeteren. In het huidige tempo, als iemand hen verslaat, dan zijn ze naar mijn mening het beste team ter wereld. 

R.Dunne: Ik ben in de academie van Manchester City geweest, het niveau van de spelers die er doorkomen en het plan dat is opgesteld om ze van 10-jarigen direct door te laten stromen naar het seniorenteam is briljant. Ik denk niet dat iemand anders dat kan nadoen, zeker niet in Engeland. 

G.Johnson: Wie gaat de Premier League winnen?  

(Ze wijzen allebei naar de blauwe kant)  

Nogmaals, het doet me pijn om het te zeggen, maar ja. Een manager van wereldklasse, een team van wereldklasse. Liverpool moet dit seizoen de kloof proberen te overbruggen. 

R.Dunne: Liverpool kijkt en zegt tegen zichzelf: "Ik hoop dat de spelers van Manchester City zich een beetje van de bal afwenden" maar dat doen ze niet, ze blijven gaan, gaan, gaan. Manchester City is meedogenloos, ze blijven vooruitgaan en ik wil dat ze de competitie weer winnen.