Aymeric Laporte kan het defensieve blok van Manchester City stutten en bij Manchester United zal Marcus Rashford ongetwijfeld het doelsaldo aandikken. 

Aymeric Laporte (MCI)

De gapende puntenkloof aan de top van de Premier League zou dit seizoen wellicht kleiner zijn geweest, mocht Aymeric Laporte meer dan zeven wedstrijden hebben afgewerkt. Geen speler brengt een team meer in balans dan deze elegante Fransman. Zijn balrecuperaties zijn niet zelden doorslaggevend. Ook in balbezit zorgt Laporte steevast voor een extra versnelling, o.a. door zelfbewust en accuraat zijn teamgenoten te bedienen.
Sinds Laporte dit seizoen het blauwe shirt aantrok, kreeg MCI amper drie tegengoals te slikken; Ze waren zelfs ongeslagen! Het aanstekelijke vertrouwen van Laporte nam de ploeg meer dan eens op sleeptouw.

Guardiola ziet meteen zijn strategische opties verveelvoudigen nu de flexibel inzetbare verdediger opnieuw beschikbaar is. Zo zou Fernandinho wel eens opnieuw op zijn geliefkoosde stek als centrale middenvelder kunnen belanden.

Op de facebook page van Laporte toont hij zich erg trots op zijn plekje in het PFA team of the year!

Marcus Rashford (MUN)

Manchester-United aanvaller en goudhaantje Marcus Rashford kreeg in januari een behoorlijk zwaar verdict te slikken: zijn indrukwekkende opmars werd abrupt gestuit door een rugblessure. Ondertussen is het blessureleed van de baan en zou hij wel eens dé sleutel kunnen worden van de deur naar de top 4.
Tot nu toe stond zijn teller op 14 doelpunten; 20 stuks wordt plots weer een perfect haalbare kaart.

Dit seizoen bleek Rashford namelijk opvallend trefzeker. Met zijn snelheid en veelzijdigheid geselde hij iedere verdediging: centraal, links én rechts. Dit maakt hem de perfecte spits voor een counter ploeg zoals Manchester-United.

Rashford is duidelijk weer helemaal de oude. Ook naast het veld toont hij zich trouwens niet onbewogen: zijn open brief over voedselbedeling ging viraal en veranderde zelfs het Britse beleid.

Hoe bepalend worden deze herstelde sleutelpionnen? Op Proximus Sports en Telenet Play Sports volg je de Premier League op de voet:

Vrijdag 19 juni

  • Norwich v Southampton – 19u00
  • Tottenham v Man Utd – 21u15

Zaterdag 20 juni

  • Watford v Leicester – 13u30
  • Brighton v Arsenal – 16u00
  • West Ham v Wolves – 18u30
  • Bournemouth v Crystal Palace – 20u45

 

Voor de laatste noteringen voor voetbal wedden, bezoek Betway Sports.