We zitten midden in de zomermercato. De geruchtenmolen draait op volle toeren en de miljoenen lijken in het rond te vliegen. In 2017 deed de transfer van Neymar van Barcelona naar PSG de markt ontploffen. Met die transfer ging maar liefst 222 miljoen gemoeid, wat een verdubbeling was van het toenmalige recordbedrag van 110 miljoen voor Paul Pogba. Sindsdien worden er hallucinante bedragen neergeteld.

Omdat het nog te vroeg is om een balans op te maken, zetten wij de vijf meest spraakmakende transfergeruchten op een rijtje.

  1. Harry Maguire

Wordt Maguire de duurste verdediger ooit? Met interesse van beide clubs uit Manchester ziet het er alvast naar uit dat hij Virgil Van Dijk van de troon stoot. De Mancunians zouden Leicester een bod hebben gedaan van 80 miljoen pond voor de centrale verdediger. Maar ook Manchester City ligt op de loer want zij moeten Vincent Kompany vervangen centraal achterin.

  1. Neymar

De duurste voetballer aller tijden gaf al aan dat hij weg wil bij Paris Saint-Germain. De verstandhouding tussen de Braziliaanse sterspeler en de club lijkt volledig verstoord. Eerder deze maand kwam Neymar zelfs niet opdagen voor de eerste training van de club.

Een terugkeer naar zijn ex-club FC Barcelona, die hij twee jaar geleden inruilde voor PSG, wordt luidop gesuggereerd. Neymar werkt de speculaties ook zelf in de hand door de remontada van FC Barcelona tegen PSG in de Champions League in 2017 één van de mooiste momenten uit zijn carrière te noemen. Voor de geïnteresseerden: op nummer 1 prijkt de overwinning met Brazilië op de Olympische Spelen in 2018. Daarnaast postte hij ook op zijn Instagram een video waarin hij met het logo van FC Barcelona verscheen.

Velen vragen zich echter af of FC Barcelona gezien de FIFA Financial Fair Playregels – het door UEFA uitgedachte systeem dat vastlegt dat clubs over drie seizoenen maximum vijf miljoen euro verlies mogen maken – wel nog budget heeft om Neymar te kopen…

  1. Matthijs de Ligt

De Nederlandse verdediger de Ligt wordt, indien de medische keuring goed verloopt, door Juventus ingelijfd. De Italiaanse ploegt betaalt daarvoor 75 miljoen euro aan Ajax. De 19-jarige De Ligt maakte vorig jaar zowel in de Champions League als de Eredivisie veel indruk. Wij verwachten dat hij één der deze dagen voorgesteld zal worden als topaanwist door Juventus.

  1. Romelu Lukaku

Het doet als een tijdje de ronde dat Big Rom Manchester United zal verlaten voor Internazionale. De 26-jarige spits gaf eerder deze maand al aan dat hij die overstap wel zou zien zitten. De deal lijkt echter on hold te staan waardoor ook Juventus interesse toont. Wij zijn benieuwd door wie de Rode Duivel uiteindelijk ingelijfd zal worden. Het prijskaartje dat rond zijn nek hangt, wordt geschat op 80 miljoen euro.

  1. Christian Eriksen

De Deense Eriksen, die sinds 2013 bij Tottenham speelt, zou klaar zijn voor een nieuwe uitdaging. Zowel Atlético als Manchester United hebben hun zinnen gezet op de 27-jarige Eriksen. Het contract van de geniale middenvelder loopt volgende zomer af en voorlopig weigert hij te onderhandelen over een verlenging. Wordt vervolgd…

 

Lees meer op de Betway Sport Wedden pagina.