Ons nieuwste experiment onthult welke populaire bordspellen ons hart het snelst laten kloppen en de meeste calorieën laten verbranden.

Avondworkout met bordspellen: de beste bordspellen die het hart sneller doen slaan

 

De winter is in volle gang en voor velen van ons is het tijd om urenlang plezier te beleven aan onze favoriete bordspellen.

Stel je voor: je zit rond de tafel, de dobbelstenen rollen, de kaarten vliegen in het rond en er wordt gelachen. Maar midden in de opwinding gaat je hart tekeer, zijn je spieren gespannen en verbrand je calorieën. Inderdaad, bordspellen kunnen meer zijn dan alleen een leuk tijdverdrijf; ze kunnen ook een verrassend effectieve vorm van lichaamsbeweging zijn.

Online slots Betway heeft deze theorie onlangs op de proef gesteld door 11 deelnemers te vragen om elk 30 minuten lang acht verschillende bordspellen te spelen. Gewapend met hartslagmeters gingen we op pad om uit te zoeken welke spellen het spannendst zijn om te spelen door te kijken welke onze hartslag het meest omhoog krijgen - en welke de meeste calorieën verbranden om ons te helpen het kerstgebraad op te eten.

Wat zijn de spannendste bordspellen om deze kerst te spelen?
De gemiddelde hartslag in rust voor alle spelers was 67, een indrukwekkende gemiddelde stijging van 26 BPM (slagen per minuut) over alle acht spellen. Maar wat zijn de leukste spellen voor kerst?

media

1. Kaarten tegen de mensheidMaximale hartslag: 123Gemiddelde hartslag: 101

In dit verdraaide gezelschapsspel spelen de spelers om de beurt kaarten met boodschappen of vragen, en de andere spelers moeten die boodschappen koppelen aan hun grappigste of meest schandalige antwoordkaarten.

Onze ervaring is dat Cards Against Humanity het meest stressvolle spel is, met een gemiddelde hartslag van 101 BPM. En dat is nog maar de warming-up! De gemiddelde maximale hartslag bereikte 123 BPM, terwijl de hoogste hartslag 159 BPM bereikte. Dat is 92 BPM hoger dan de gemiddelde hartslag van de spelers in rust (67 BPM).

Van lachen is bekend dat het de hartslag versnelt, dus het is niet verrassend dat dit erg grappige spel de grootste hartslagpiek onder de spelers veroorzaakte. Als je het spel zelf wilt uitproberen, kun je kiezen uit een aantal uitbreidingspakketten - waaronder een familie-editie, die misschien meer geschikt is voor een familiespel na het kerstdiner.

2e : Trivial Pursuit

Max HL: 121

Mid HL: 93

Terwijl Cards Against Humanity oppermachtig is in de categorie hartverscheurend, komt Trivial Pursuit op de tweede plaats als meest stressvolle spel, met een gemiddelde hartslag van 93 BPM en een gemiddelde maximale hartslag van 121 BPM. De hoogste hartslag die werd gemeten tijdens een spelletje Trivial Pursuit was 153 BPM - een respectabele sprong ten opzichte van de gemiddelde hartslag in rust van de deelnemers.

3e. Monopoly

Max HL: 119

Mid HL: 96

Met een gemiddelde hartslag van 96 BPM en een maximum van 119 BPM tijdens het spel komt Monopoly op de derde plaats.

Bij dit klassieke bordspel over het kopen en verkopen van onroerend goed lijkt er misschien niet veel op het spel te staan, maar de competitie en de strategieën kunnen het hart van de spelers op hol brengen. Bij één deelnemer steeg de hartslag zelfs tot 160 BPM - de hoogste hartslag die tijdens het onderzoek werd gemeten.

Terwijl spelers over het bord navigeren, eigendommen verwerven en er monopolies van maken, kunnen ze een scala aan emoties ervaren, van de kick van de overwinning tot de wanhoop van de nederlaag. Deze emoties kunnen allemaal leiden tot fysiologische veranderingen, waaronder een sterke stijging van de hartslag.

4e. Jenga

Max HL: 118

Mid HL: 91

Jenga is het enige spel in de top 5 dat de fysieke vaardigheden van spelers op de proef stelt. Dit spel met een hoge inzet vereist een uitstekende oog-handcoördinatie en fijne motoriek, omdat spelers de blokken uit de toren moeten halen zonder dat deze omvalt.

De combinatie van fysieke uitdaging, mentale concentratie en het verrassingselement - de toren kan elk moment instorten - zorgt voor een mix van spanning en sensatie die spelers scherp houdt. Het was dan ook geen verrassing dat we ontdekten dat de gemiddelde maximale hartslag tijdens het Jenga spel 118 was, meer dan 50 BPM hoger dan de gemiddelde hartslag in rust van 91 BPM. De hoogste geregistreerde hartslag was 149 BPM.

Het is een spel dat een vaste hand en een snelle geest vereist, waardoor het een perfecte keuze is voor diegenen die op zoek zijn naar een leuk en uitdagend spel dat ook hun hart op hol brengt.

5. Articulate

Max HL: 117

Moy HL: 93

Articulate staat dan wel op de vijfde plaats, maar het laat de harten van spelers nog steeds sneller slaan. De gemiddelde hartslag van de spelers was 93 BPM, met een gemiddelde maximale hartslag van 117 BPM. De hartslag van één speler bereikte zelfs 152 BPM tijdens een bijzonder intens spel, 85 BPM hoger dan de gemiddelde hartslag in rust.

Bij dit snelle spel moeten woorden aan teamgenoten worden beschreven zonder ze te gebruiken. Spelers hebben slechts 30 seconden om zoveel mogelijk woorden te vinden, dus het is een spel onder hoge druk dat spelers scherp houdt. Voeg daarbij de fysieke inspanning van het wild gebaren om te proberen te communiceren zonder te spreken, en het is gemakkelijk te zien waarom dit spel het bloed van de spelers doet pompen.

De meest ontspannende bordspellen

Aan de andere kant van het bordspelspectrum is Cluedo het meest ontspannende spel op de lijst. Hoewel dit klassieke moordmysteriespel een stijging van de hartslag veroorzaakte, met een gemiddelde van 89 BPM en een maximale gemiddelde van 114 BPM, is dit een veel kleinere stijging dan andere spellen zoals Cards Against Humanity. De spannende aard van het spel kan het spannend maken, maar zonder de fysieke uitdagingen van Jenga of de snelle woordspellen van Articulate is het over het algemeen een meer ontspannen ervaring.

Scrabble is ook een iets ontspannender spel, met een gemiddelde hartslag van 91 BPM en een piek van 114 BPM, vergelijkbaar met Cluedo. De stress van het componeren van een woord met een hoge score zorgde er echter voor dat de hartslag van twee deelnemers steeg tot 152 BPM! Gezien het feit dat dit een veel langzamer spel is dan andere op de lijst, is het niet verrassend dat het een kleinere hartslagpiek veroorzaakt.

Aan de andere kant verhoogde Operation de hartslag tot gemiddeld 90 BPM, met een gemiddelde maximale hartslag van 115. Hoewel Operation een spannend spel is, geeft de mogelijkheid om tussen de rondes te ontspannen met teamgenoten spelers de kans om uit te rusten en hun hartslag weer te normaliseren.

Welke bordspellen verbranden de meeste calorieën en hoe lang moet je ze spelen om je gezinsmaaltijd te verbranden?Hoewel het traditioneel is om met het hele gezin te genieten van een stevig gebraad, moet je soms de broekriem wat aanhalen na het verorberen van veel geroosterde aardappelen. Gelukkig kunnen fans van bordspellen met een of twee spelletjes van hun favoriete spel die extra calorieën verbranden.

In ons experiment werd niet alleen de hartslag van de spelers gemeten, maar werd ook berekend hoeveel calorieën ze met elk spel verbrandden. De resultaten toonden aan dat het spelen van een bordspel gedurende 30 minuten genoeg was om gemiddeld 105 calorieën te verbranden, of 210 in een uur! Aangezien een gebraad gemiddeld 812 calorieën bevat, zou je gemiddeld 3 uur en 51 minuten bordspellen moeten spelen om die calorieën te verbranden.

Maar welke bordspellen verbranden de meeste calorieën en hoe lang moet je ze spelen om van je kerstfeest af te komen? media

Het kost gemiddeld 1 uur en 18 minuten spelen van Cards Against Humanity om een portie Yule log weg te branden, en 3 uur en 15 minuten om een braadstuk weg te branden.Cards Against Humanity staat bovenaan de ranglijst van bordspellen als het gaat om het verbranden van calorieën, met spelers die gemiddeld 125 calorieën verbranden in 30 minuten spelen. Dat betekent dat je 250 calorieën kunt verliezen in een uur spelen van dit populaire spel, zonder zelfs je stoel te verlaten.

Het betekent ook dat je in slechts 1 uur en 18 minuten één portie Yule log kunt verbranden, die gemiddeld 326 calorieën bevat. Dat is een goede reden om bij te vullen!

Met een braadstuk dat gemiddeld 812 calorieën bevat, zou je na het eten van je kerstmaaltijd 3 uur en 15 minuten Cards Against Humanity moeten spelen om het volledig te verbranden.

Toen we keken naar de deelnemers die de meeste calorieën verbrandden tijdens het spelen van Cards Against Humanity, bleek uit het experiment dat één individu 209 calorieën verbrandde in 30 minuten spelen, wat gelijk staat aan 418 calorieën in slechts één uur!

Met een uur Times Up verbrand je bijna vijf worstenbroodjes.Times Up is het op een na calorierijkste bordspel, waarbij gemiddeld 116 calorieën worden verbrand in slechts 30 minuten spelen. Eén deelnemer verbrandde zelfs 221 calorieën in slechts 30 minuten spelen.

Het experiment toonde aan dat je gemiddeld 232 calorieën kunt verbranden in een uur, wat gelijk staat aan bijna vijf worstenbroodjes (die gemiddeld 47,5 calorieën per stuk bevatten).

Monopoly kwam op de derde plaats, met spelers die gemiddeld 111 calorieën verbrandden in 30 minuten en 222 in een uur. In die tijd kun je een hele amandeltaart verbranden, die gemiddeld 221 calorieën bevat. Je kunt je speeltijd ook verlengen tot anderhalf uur en een hele portie Bûche de Noël of zeven saucijzenbroodjes verbranden.

De tabel hieronder laat zien hoe lang je elk spel moet spelen om de eerste levensbehoeften voor eerste kerstdag weg te werken:

media

ConclusieOf het nu gaat om de spanning van het te slim af zijn van je tegenstanders in Monopoly, de spanning van het proberen om een kwaad uit te schakelen zonder de zoemer te laten afgaan in Operation of de spanning van het oplossen van een moordmysterie in Cluedo, deze spellen kunnen ons hart op hol laten slaan en onze calorieën laten branden.

De volgende keer dat je op zoek bent naar een leuke en boeiende activiteit, kun je overwegen om een bordspel te pakken. Je zult niet alleen een leuke tijd hebben, maar misschien ook een goede workout!

Bronnen en methodologie

11 deelnemers (twee groepen van vier en een groep van drie) die een hartslagmeter droegen (Fitbits of Apple Watch) speelden elk bordspel 30 minuten lang om te bepalen welk spel de grootste stijging van onze hartslag veroorzaakt en hoeveel calorieën we kunnen verbranden tijdens een spelsessie. De gemiddelde hartslag, de gemiddelde maximale hartslag en het aantal verbrande calorieën werden berekend en gemiddeld over de 11 deelnemers. De gemiddelde hartslag in rust wanneer er geen bordspellen werden gespeeld, werd ook gemeten om te laten zien in welke mate de hartslag kan toenemen tijdens het spelen van bordspellen.

Om het aantal verbrande calorieën per uur te bepalen, vermenigvuldigden we het gemiddelde aantal verbrande calorieën in 30 minuten met twee.

De geteste bordspellen waren

Kaarten tegen de menselijkheid
Trivial Pursuit
Monopoly
Jenga
Articuleren*
Operatie
Scrabble
Cluedo
*Aangezien Articulate een spel is voor 4 personen, hebben we het gemiddelde genomen over 8 deelnemers.

Om erachter te komen hoe lang het duurt om populair kerstvoedsel te verbranden tijdens het spelen van elk bordspel, hebben we het gemiddelde aantal calorieën genomen in één portie kerstpudding, één varken in een deken en één muispastei van vijf supermarkten, evenals het gemiddelde aantal calorieën in een gebraad van myfitnesspal.

Calorieën in kerstpudding: Morrisons, Tesco, Ocado, Waitrose, Sainsburys
Gemiddeld aantal calorieën in de vijf supermarkten = 326
Calorieën in varkens en dekens (calorieën genomen voor een varken in een deken): Tesco, Ocado, Waitrose, Sainsburys, Co-op
Gemiddeld aantal calorieën per varken in een deken in de vijf supermarkten = 47,5
Calorieën in een muizentaart (calorieën opgenomen voor een muizentaart): Asda, Sainsburys, Tesco, Waitrose, Morrisons
Gemiddeld aantal calorieën in een muispastei in de vijf supermarkten = 221
Gemiddeld aantal calorieën in een gebraad, berekend met myfitnesspal = 812.
Vervolgens hebben we voor elk bordspel berekend hoeveel tijd er gemiddeld nodig was om elk item te verbranden.

Gegevens verzameld op 8/11/2023.