Van wandelingen in het park tot blafwedstrijden met de hond van de buren, er zijn veel manieren waarop onze honden overprikkeld of gestrest kunnen geraken.

Bekijk de nieuwste online gokkasten, roulette en blackjack bij online casino Betway.

Maar hoe kunnen we onze honden helpen om 's avonds te ontspannen en ze voor te bereiden op een goede nachtrust?

Met behulp van een hondenfitnesstracker vroegen we hondeneigenaars om te controleren hoe ontspannen hun harige vrienden zijn bij het luisteren naar verschillende muziekgenres en bij het kijken naar een reeks tv-programma's. De volgende ochtend vroegen we de deelnemers om vast te leggen hoe goed hun hond sliep om te onthullen welke muziekgenres en tv-shows het beste zijn om onze honden te helpen de meeste schaapjes te tellen.

Muziek genre media

Volksmuziek komt uit de bus als het beste muziekgenre om honden kalm te houden, waarbij honden gemiddeld 46 minuten ontspannen. De hoogste rusttijd die tijdens het onderzoek voor dit genre werd geregistreerd, was 60 minuten. Dat betekent dat één hond amper een spier bewoog tijdens het luisteren naar volksliedjes. Volksmuziek wordt gevolgd door jazzmuziek (gemiddeld 42 minuten rust) en popmuziek (gemiddeld 41 minuten rust).

Het is misschien niet verwonderlijk dat metalmuziek ervoor zorgt dat onze honden het minst ontspannen zijn. Bij dit genre ontspannen honden zich gemiddeld slechts 25 minuten per uur. Een van onze deelnemers registreerde zelfs dat hun hond slechts 19 minuten ontspannen was, de laagste rusttijd in alle muziekgenres.

Metal en klassieke muziek veroorzaken de meeste angst bij onze honden 

De hondenfitnesstrackers die in het experiment zijn gebruikt, geven honden een score per uur gebaseerd op hun niveau van activiteit, spel en rust. Voor de tijd die we thuis doorbrengen, verwachten we dat onze honden redelijk rustig zijn. Dat betekent dat hoe hoger de punten die worden gescoord in het uur dat ze naar muziek luisteren, hoe angstiger ze zijn.

Tijdens een normale avond thuis is het angstniveau van een hond gemiddeld 87 punten. Bij het luisteren naar metalmuziek stijgt de gemiddelde score echter naar 166 punten. Eén hond in het experiment behaalde zelfs 290 punten, het hoogste in alle muziekgenres. De angstniveaus van honden zijn lager bij het luisteren naar klassieke muziek (141) en vooral hiphop (115).

Jazz en volksmuziek blijken de beste genres te zijn om honden rustig te houden, met gemiddelde scores van 66 en 90.

Volks-, klassieke en jazzmuziek helpen onze honden om de beste nachtrust te krijgen

Honden laten ontspannen voor de nacht kan een uitdaging zijn, en velen van ons weten hoe moeilijk het is om een koppige hond zijn hoofd te doen neerleggen. Volgens ons onderzoek kan het luisteren naar volks- en klassieke muziek voor het slapengaan echter de oplossing zijn voor je problemen.

Kijkend naar de scores en slaappercentages van honden, kun je verwachten dat je hond een fantastische score van 88% behaalt, als hij de avond ervoor naar volksmuziek heeft geluisterd. Eén hond in het bijzonder scoorde een bijna perfecte score van 92% na het luisteren naar volksmuziek, de hoogste slaapscore die werd geregistreerd.

Terwijl klassieke muziek ervoor zorgt dat honden hoog scoren als het gaat om angst, helpt het hen uiteindelijk om te slapen, met een score van 87%. Dit sluit aan bij jazzmuziek (ook 87%).

Aan de andere kant blijkt ook dat metal het slechtste muziekgenre is om naar te luisteren voor het slapengaan, waarbij honden een gemiddelde slaapscore van 76% scoren. De laagste slaapscore die voor metal werd geregistreerd, evenals voor het algemeen, was 74%.

Bridgerton is de beste tv-show om onze honden stil te doen zitten

Iedereen weet dat honden hun baasjes graag vergezellen bij dagelijkse bezigheden, waaronder tv kijken. Uit dit onderzoek blijkt dat Bridgerton de aandacht van onze hond het meest trekt. Voor elk uur dat naar de serie wordt gekeken, rusten honden gemiddeld 37 minuten. Ondertussen zorgt The Witcher ervoor dat honden het minst stil zijn, met een gemiddelde rusttijd van slechts 27 minuten tijdens een uur tv-tijd.

De resultaten voor de populaire tekenfilm voor volwassenen Rick & Morty zijn gemengd. Tijdens het experiment registreerde één hond de hoogste rusttijd (52 minuten), terwijl een andere hond de laagste scoorde met slechts 10 minuten.

Kijken naar Pup Academy bezorgt onze honden de meeste onrust

Terwijl honden op een normale avond gemiddeld 88 punten scoren, bereikt de angstscore 149 bij het kijken naar Pup Academy. Één harige vriend was bijzonder angstig tijdens het kijken naar het programma waarin honden de wereld rondreizen door magische portalen en scoorde 314 punten.

Als je je pup rustig wil houden, moet je misschien een aflevering van Rick & Morty opnemen. Met een gemiddelde score van 75 is de tekenfilm het beste tv-programma om de angstniveaus van honden tot een minimum te beperken.

Bridgerton and Friends zijn de beste tv-programma's om honden te helpen de meeste schaapjes te tellen media

Komt het door de gedempte stemmen? Of door de ballroommuziek? Bridgerton blijkt in elk geval het beste tv-programma te zijn om 's avonds naar te kijken wanneer je je hond in slaap wil doen vallen. De gemiddelde slaapscore na een uur kijken naar deze show de nacht ervoor is maar liefst 90%. Dit werd gevolgd door Friends (88%) en Rick & Morty (85%).

Aan de andere kant van de schaal zorgt The Witcher ervoor dat honden een gemiddelde slaapscore van 75% krijgen. Dat betekent dat honden moeite hebben om zo goed mogelijk te slapen na het bekijken van dit tv-programma. Aangezien het een show is die veel nachtmerriemateriaal voor mensen biedt, is dit resultaat niet echt verrassend. Eén hond in het bijzonder scoorde slechts 71%, de laagste van alle tv-programma's die voor het experiment werden geanalyseerd.

Dus, welke activiteiten ga jij met jouw hond ondernemen?

Methodologie: 

We vroegen de deelnemers om een ​​FitBark aan de halsband van hun hond te bevestigen om de activiteit van hun hond bij te houden, en dit gedurende het hele experiment aan te houden. We hebben ze vervolgens gevraagd om naar één muziekgenre per nacht te luisteren of een uur van de geselecteerde tv-programma's per nacht te kijken voordat ze de onderstaande informatie opnemen:

Rusttijd: Met de FitBark kunnen deelnemers per uur zien hoe lang hun hond actief, in rust of aan het spelen is. We vroegen deelnemers om te registreren hoe lang hun honden in rust waren om te zien welke tv-programma's en muziekgenres onze honden het meest helpen ontspannen.

BarkPoints: om angst te meten: deze statistiek houdt rekening met de fysieke activiteit van een hond. Hoe hoger de BarkPoints, hoe actiever onze honden zijn. Deze statistiek kan op uurbasis worden bekeken, zodat deelnemers konden zien hoeveel punten hun honden scoorde in het uur dat ze naar muziek luisterden of tv keken. Hoge blafpunten geven aan dat een hond niet ontspannen is.

Slaapscore: de ochtend na het luisteren naar elk muziekgenre en elk tv-programma, vroegen we de deelnemers om de slaapscore van hun hond te noteren. Dit wordt voor 100% gemeten.