Het is tenslotte de belangrijkste producent van blockbusterfilms met de bekendste filmsterren en de nieuwste visuele effecten.

Maar in de afgelopen tien jaar heeft de videogame-industrie zich opgewerkt om Hollywood van de entertainmenttroon te stoten. De videogame, ooit afgedaan als een hobby voor 'nerds', is enorm in populariteit gestegen. Deze interactievere vorm van vermaak vindt nu vlot zijn weg naar het algemene publiek.

Waarom nu? En moet Hollywood bang zijn dat deze relatief nieuwe industrie het overneemt en sterren weglokt van het grote scherm?

In het verleden hebben acteurs weleens een stem of personage vertolkt in videogames, maar dan was er vaak een verband tussen de game en een filmrol. Maar zullen we, naarmate de budgetten toenemen en mensen meer geld aan videogames besteden, meer beroemde sterren in videogames zien opduiken?

Om deze vragen en andere te beantwoorden, heeft Betway Online Casino een overzicht gemaakt van de stand van zaken tussen Hollywood en de game-industrie, met de belangrijkste cijfers en feiten over de opkomst van de videogame en de bekende acteurs die er een rol in vertolken.

Lees verder en kom te weten welke industrie de grootste opbrengsten binnenhaalt, welke Hollywood-acteurs al een hoofdrol vertolkten in videogames, hoe virtual reality het medialandschap kan veranderen en nog veel meer!

Powered by Betway