Van Amsterdam en Athene tot Wellington en York: de wereld bruist van opwindend entertainment, een boeiende keuken en een ontzagwekkend erfgoed. Maar welke locaties in Europa, Canada en Nieuw-Zeeland kunnen met recht claimen boven de rest te staan als echte cultuursteden?

Om het debat tot op de bodem uit te zoeken heeft online casino Betway een aantal van de grootste steden ter wereld gerangschikt op basis van het aantal lokale Michelin-restaurants, cafés, culturele attracties, theaters en hoog aangeschreven musea, evenals het aantal terugkerende bezoekers. en de kosten van een bioscoopkaartje.

Dus, zonder verder oponthoud, welke wereldse locaties moet je toevoegen aan je vakantielijst?

De culturele hoofdsteden van de wereldOp de eerste plaats als onze belangrijkste cultuurstad hebben we niemand minder dan Londen, met een indrukwekkende indexscore van 4,99 uit 7. Dit komt doordat de Britse hoofdstad de meeste cafés (3.380), theaters (219) en musea registreert. (361) van alle bestudeerde locaties, evenals de op één na meeste Michelin-sterrenrestaurants (74) en cultureel belangrijke bezienswaardigheden (1.000).

Ondertussen staat Parijs, bekend en geliefd om zijn high fashion, wereldberoemde kunstwerken en voortreffelijke eten, op de tweede plaats met een score van 4,92. Parijs blinkt vooral uit als het gaat om het aantal Michelin-restaurants (130) en attracties (2.000) en doet het net niet onder Londen wat betreft het aantal theaters (153) en musea (230).

Op de derde plaats noteert Istanbul een indexscore van 3,59, met een indrukwekkend bezoekerspercentage van 16%; geen enkele andere stad kan dit verslaan. Bovendien is de Turkse hoofdstad de thuisbasis van enkele van de goedkoopste bioscoopkaartjes (4,08 €), meer dan 1.000 cafés, 100 theaters en meer dan 160 musea, waardoor de reputatie van de locatie als serieuze culturele hotspot veilig wordt gesteld.

Als we verder kijken dan Europa, is Toronto (2,3) onze best beoordeelde Canadese stad, die op de 15e plaats overall staat. Interessant is dat Toronto vorig jaar de eerste Michelin-sterren van het land verdiende, toen 13 restaurants de certificering kregen. Bovendien heeft de stad een bezoekerspercentage van 15% en meer culturele attracties (243), theaters (61) en musea (94) dan waar dan ook in het Grote Witte Noorden.

En tot slot is de beste plaats in Nieuw-Zeeland als je op zoek bent naar een cultuurreis de stad Christchurch op het Zuidereiland (1,49), die een voorsprong heeft op de hoofdstad van het land, Wellington.

media

De beste steden in Europa voor cultuurNaast Londen, Parijs en Istanboel wordt Praag ook algemeen beschouwd als de culturele hoofdstad van Europa, met een indexscore van 3,1 op 7. Praag staat bovenaan onze lijst en is een van de weinige steden over de hele wereld met meer dan 1.000 cafés, maar ook een opmerkelijke 109 theaters en 214 hoog aangeschreven musea.

Ondertussen staat het historische Rome (3,09) op de vijfde plaats, met de op één na meeste attracties (1.000), 189 musea en betaalbare bioscoopkaartjes (9,05 €), vóór Madrid (3,08), Berlijn (2,98) en Barcelona (2,98). . Vreemd genoeg heeft elk van deze drie steden minstens 23 Michelin-restaurants – meer dan Rome (20) – en meer dan 1.000 cafés en coffeeshops.

Tenslotte hebben we, als aanvulling op onze tien beste Europese cultuursteden, het Portugese Lissabon en de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Opmerkelijk genoeg heeft Amsterdam meer restaurants met een Michelin-rating (33) dan alle steden behalve Parijs, Londen en Brussel, terwijl Lissabon gezamenlijk het hoogste retourpercentage heeft van alle locaties in onze index (16%).

De beste steden in Nieuw-Zeeland voor cultuurChristchurch wordt vergezeld door Auckland als culturele hoofdsteden van Nieuw-Zeeland, elk met een indexscore van 1,49 – hoewel Christchurch alleen maar een stap verder gaat als het wordt afgerond op meer decimalen! Vervolgens scoort Wellington 1,25, terwijl Tauranga de vier culturele hotspots van Nieuw-Zeeland completeert (0,47).

Wanneer we ons verdiepen in de gegevens, misschien niet verrassend gezien de hoge ligging, biedt Auckland het hoogste aantal cafés (945) – meer dan alle andere steden samen (688) – en ook het sterkste aanbod aan culturele attracties (152). , theaters (13) en musea (49), terwijl je zeker de goedkoopste bioscoopkaartjes in Christchurch vindt (10.06 €).

De beste steden in Canada voor cultuurNaast Toronto, naast de belangrijkste culturele hotspots van Canada, hebben we de Quebecse stad Montreal, met een respectabele indexscore van 2,1. Vervolgens noteren Calgary en Ottawa respectievelijk 1,45 en 1,41, vóór Edmonton (1,14), terwijl Hamilton (0,53) de lijst completeert.

Intrigerend genoeg heeft Montreal eigenlijk een paar cafés meer (641) dan het eersteklas Toronto (632), evenals enkele van de goedkoopste bioscoopkaartjes van het land (10,32 €).

Als we onze volledige lijst bekijken, is het interessant om te zien dat de top tien van culturele hotspots wordt gedomineerd door Europese bestemmingen, van Londen tot Amsterdam – waarbij alleen Toronto en Montreal in Canada de trend verstoren terwijl we naar beneden werken.

Laat ons weten of u het eens bent met onze bevindingen, of, voor nog interessanter inzicht zoals deze, waarom bekijkt u niet de rest van onze blog?