Bijna halfweg het toernooi blijft de spanning op Roland Garros stijgen. De top spelers etaleren hun skills en vastberadenheid op de rode gravelbanen met succes, een onfortuinlijke Medvedev uitgezonderd. We zoomen even in op het toernooiverloop van enkele belangrijkste spelers in deze French Open 2023.

Vrouwelijke favorieten maken het waar

Titelverdedigster Iga Swiatek vierde haar 22e verjaardag door haar titelverdediging voort te zetten op Roland Garros. Swiatek nam het op tegen de Amerikaanse Claire Liu in een zeer verwachte wedstrijd. Ondertussen waren ook Coco Gauff, Elena Rybakina en Ons Jabeur in actie op de vijfde dag, waar ze hun vaardigheden op de baan tentoonspreidden door hun favorietentrol telkens waar te maken.

Djokovic is strijdlustig

Bij de heren blijven Novak Djokovic en Carlos Alcaraz op confrontatiekoers; beiden bereikten ze de derde ronde. Djokovic behield zijn focus te midden van wat controverse en versloeg Marton Fucsovics met overtuiging. De Serviër toonde alvast ruim voldoende topvorm én strijdlust. Naarmate het toernooi vordert, blijft Novak Djokovic gegarandeerd ook groeien. Met zijn kenmerkende krachtige slagen en diepte van beide kanten van de baan, is Djokovic goed op weg om zijn record van 23 grote titels te claimen en de felbegeerde nummer 1-positie in de ATP Ranking te heroveren op Alcaraz.

Alcaraz komt op stoom

Nummer één Carlos Alcaraz kende dan wel een tijdelijke vormdip tijdens zijn tweede ronde tegen Taro Daniel, de jonge Spanjaard herpakte zich snel en won uiteindelijk met 6-1, 3-6, 6-1, 6-2. Alcaraz toonde zijn veelzijdigheid en baandekking en verbeterde zo zijn indrukwekkende seizoen record naar 32-3. De Spanjaard kijkt nu vooruit naar zijn wedstrijd tegen Denis Shapovalov en blijft dus eveneens op titelkoers.

Ruud krijgt het niet cadeau

Een andere topper, Casper Ruud, bewees zijn kunnen door Giulio Zeppieri te verslaan in een spannende strijd op Court Philippe-Chatrier. Ruud’s consistentie, gecombineerd met zijn unieke vermogen om breakpoints te benutten, speelden een cruciale rol in zijn overwinning. Dit is meteen het vijfde opeenvolgende jaar dat Ruud de derde ronde op Roland Garros bereikt, waarmee hij zichzelf tot vaste waarde op het gravel bombardeert.

Tsitsipas: technische superioriteit

Stefanos Tsitsipas, finalist van 2021, toonde zijn dominantie op de gravelbanen o.a. met een klinkende overwinning op Roberto Carballes Baena. Tsitsipas liet uitstekend voetenwerk zien en lanceerde de ene krachtige forehand na de andere… met zware topspin bovendien. Hiermee overweldigde hij zijn tegenstander en behaalde de Griek zijn 20e overwinning op een gravelcourt.

Met andere woorden: De spanning op Roland Garros neemt toe en we maken ons sterk dan het beste nog moet komen. Met Betway blijf jij alvast op de hoogte van alle spannende updates en uitslagen!