De loting vond eerder deze week plaats in het Duitse München. De selectie van de bondscoach Philip Mestdagh zal spelen in groep G tegen Oekraïne, Finland en Portugal. In onderstaande post lees je alles wat je moet weten over het EK 2021.

Frankrijk en Spanje zijn gastland

De internationale  basketbond (FIBA) maakte recent bekend dat Frankrijk en Spanje de organisatie van het EK voor vrouwenteams in 2021 op zich zullen nemen. Het EK gaat door van 17 tot 27 juni 2021. De wedstrijden in de groepsfase en de kwartfinales zullen doorgaan in Lyon en Valencia. De halve finales, klassementswedstrijden en finale staan gepland in de Franse hoofdstad in de zaal van Paris-Bercy. Het is trouwens ook in die sporthal dat het olympisch baskettoernooi in 2024 zal doorgaan.

De kwalificatierondes gaan van start in november. Er nemen 33 landen deel. De wedstrijden worden opgesplitst in drie speelblokken die doorgaan van 10 tot 18 november 2020, van 8 tot 16 november 2020 en van 31 januari tot 8 februari 2021. De negen groepswinnaars en de beste vijf tweedes bemachtigen een plaatsje in de eindronde. Zestien ploegen nemen het m.a.w. op tegen elkaar in de eindronde. Frankrijk en Spanje plaatsen zich sowieso als gastland.

Go Belgian Cats!

Zoals gezegd gaan de Belgian Cats door in groep G waarvan ze, door hun recent sterke prestaties, reekshoofd waren. Ze nemen het op tegen Portugal, Finland, Oekraïne. Een haalbare kaart als je het ons vraagt.

EK 2020

De voorbije weken vond het EK van dit jaar plaats in Servië en Letland. Frankrijk werd verslaan door Spanje, wat ook bij de editie van 2017 het geval was. Onze trots, de Belgian Cats, haalden het tot in de kwartfinales en eindigden ten slotte in Belgrado als vijfde. Benieuwd wat het EK van 2021 in petto heeft!

Hoe zit het met de Belgian Lions?

De Belgische mannen nemen het in de EK-voorrondes trouwens op tegen Litouwen, Tsjechië, Albanië/Wit-Rusland/Denemarken. Die drie laatste landen zijn momenteel nog aan het strijden voor een plekje in een pre-kwalificatieronde. Gastland Tsjechië – de andere gastlanden zijn Duitsland, Georgië en Italië – was sowieso zeker van zijn plaats. Hun kwalificatiewedstrijden worden gespeeld van 17 tot 25 februari 2020, 23 november tot 1 december 2020 en 15 tot 23 februari 2021.

De groepsindeling EK 2021 vrouwen

Groep A: Slovenië, Griekenland, IJsland, Bulgarije

Groep B: Zweden, Montenegro, Israël

Groep C: Rusland, Bosnië-Herzegovina, Zwitserland, Estland

Groep D: Italië, Tsjechië, Roemenië, Denemarken

Groep E: Servië, Turkije, Litouwen, Albanië

Groep F: Groot-Brittannië, Wit-Rusland, Polen

Groep G: België, Oekraïne, Portugal, Finland

Groep H: Hongarije, Slovakije, Nederland

Groep I: Letland, Kroatië, Duitsland, Noord-Macedonië

De groepsindeling EK 2021 mannen

Groep A: Spanje, Polen, Israël, Slovakije/Cyprus/Roemenië

Groep B: Italië, Noord-Macedonië, Estland, Wit-Rusland

Groep C: Tsjechië, Litouwen, België, Albanië/Wit-Rusland/Denemarken

Groep D: Kroatië, Turkije, Nederland, Zweden

Groep E: Georgië, Servië, Finland, Zwitserland/Portugal/IJsland

Groep F: Slovenië, Oekraïne, Oostenrijk, Hongarije

Groep G: Duitsland, Frankrijk, Montenegro, Luxemburg/Kosovo/Groot-Brittannië

Groep H: Griekenland, Letland, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije.

 

Lees meer op de Betway Sport Wedden pagina.