De European Open, geleid door de Belgische tennislegende Dick Norman, heeft zich ondertussen gevestigd als een van de meest prestigieuze tennisevenementen in Europa. Tegelijk blijft het lokale aspect evenzeer bepalend. Het toernooi biedt een podium voor zowel internationale als nationale topspelers in het enkelspel én het dubbelspel.

Blikvangers: wereldtop naar de sinjorenstad

Een van de opvallendste troeven van de European Open 2023 is de deelname van Stefanos Tsitsipas, een van 's werelds meest toonaangevende tennissterren. Tsitsipas maakt ook dit jaar weer indruk met zijn typerende enkelhandige backhand en onnavolgbare behendigheid op de baan. Zijn 5e plek op de ATP ranglijst bewijst de consistentie die hij ook in 2023 weer kan voorleggen. De Griek speelt op donderdag 19 oktober om 19.00 uur zijn eerste wedstrijd in Antwerpen.

Daarnaast zal ook Dominic Thiem deelnemen aan het toernooi. De recente prestaties van Thiem, inclusief zijn optreden op de US Open, tonen aan dat hij herstelt naar zijn topniveau. Zijn bijnaam "Dominator" slaat op zijn vastberadenheid en inspirerende doorzettingsvermogen op de baan. Zijn deelname aan de European Open belooft dus sowieso de intensiteit van het toernooi te verhogen. Sowieso een straffe deelnemerslijst.

De European Open heeft dit jaar hoe dan ook weer een erg mooie line-up van tennisspelers kunnen strikken. Denk bijvoorbeeld aan Jannik Sinner, Grigor Dimitrov, David Goffin en Sebastian Korda. Stuk voor stuk klasbakken die het de wereldtop erg lastig kunnen maken. En ook: Dit diverse spelersveld garandeert de verscheidenheid aan speelstijlen en ervaring die een toernooi nodig heeft om echt te beklijven.

Aandacht voor de jeugd

Naast het professionele toernooi organiseert de European Open de Ethias Next Gen Day op 15 oktober. Dit evenement biedt jonge Belgische tennisspelers de kans om inzicht te krijgen in wat nodig is om een professionele tennisloopbaan na te streven. Ouders en kinderen kunnen vragen stellen aan experts en coaches om meer te weten te komen over de wereld van professioneel tennis.

Belang voor Antwerpen en Vlaanderen

Onnodig te zeggen dat de European Open een zegen is voor de sportieve reputatie van Antwerpen en heel Vlaanderen. Het evenement trekt niet alleen tennisfans van over de hele wereld aan, maar biedt ook lokale tennissers de kans om tegen enkele van 's werelds beste spelers te spelen voor een thuispubliek. We hebben hier tenslotte een reputatie hoog te houden met dit spelletje