Voor vele jongere spelers is de US Open dé kans bij uitstek om een ticket te bemachtigen richting hoogste regionen van het professionele tennisfirmament. ‘New York, the big apple: if i can make it there’… het zijn woorden die blijven hangen. Toch belandt de trofee bijna altijd in de gretige handen van hun idolen; de gedoodverfde favorieten.

Hardcourt: per definitie voor de hardhitters?

Als hardcourt toernooi is de US Open de geliefkoosde biotoop voor de aanhangers van agressief, snel en rechttoe-rechtaan tennis. Anderzijds komt de US Open laat in het ATP-tourschema: ook vermoeidheid en blessures moeten dus in rekening worden gebracht. Vorig jaar moest Juan Martin del Potro in de finale bij de mannen vrij machteloos de duimen leggen tegen favoriet Novak Djokovic. Bij de dames was de overwinning van Naomi Osaka tegen Serena Williams verrassend, maar welverdiend.

Van beide kampioenen wordt verwacht dat ze ook dit jaar in uitstekende vorm de harde grond zullen betreden om hun eer en trofee te verdedigen. MAAR: wie het toptennis wat volgt, weet dat er altijd verrassingen om de hoek loeren en dat, zeker in deze fase van het seizoen, ook extrasportieve elementen doorslaggevend kunnen zijn. Wie zich dus volledig wil informeren, houdt best ook andere berichtgeving en media in de gaten: Wie heeft er relationele problemen? Bij wie begint de vermoeidheid te wegen? Wie maakt zich vaker kwaad? Is er iemand recent van sponsor, trainer of merk veranderd? Wie was al geblesseerd? Zijn er ziektes geweest?... Dit soort vragen spelen een cruciale rol!

US Open 2019 mannen: Djokovic baas?

Even een opvallende en veelzeggende statistiek: Novak Djokovic trad aan in zeven van de laatste acht US Open-finales en won er drie van. Hij is een van de favoriete in tennis wedden om de US Open te winnen. Hij staat ook weer nummer 1 op de ATP-lijst na winst in Wimbledon en maakt er geen geheim van dat hij graag speelt op hardcourt. Hij hervond dus duidelijk zijn hoogste niveau en is de gedoodverfde favoriet. Dat weten uiteraard ook de bookmakers, waardoor spectaculaire winstmarges zo goed als uitgesloten zijn bij het inzetten op de Serviër.

Oude krijgers zoals Rafael Nadal en Roger Federer worden beschouwd als de grootste bedreigingen voor Djokovic op zijn queeste naar de overwinning. Ook Del Potro blijft een speler om rekening mee te houden, maar wordt niet geacht in staat te zijn tot het herhalen van zijn krachttoer. Andere outsiders zijn Alexander Zverev en Andy Murray; zij kunnen verrassen en liggen op de loer om iedere misstap (of mis-hit) van hun hoger geplaatste concurrenten genadeloos af te straffen. Onze landgenoot David Goffin bevindt zich momenteel op de 17e plek bij de bookmakers. Verleidelijk omwille van de winstmarges, maar minder voor wie enige zekerheid wil inbouwen.

US Open 2019 vrouwen: Serena domineert de voorspellingen

Als we afgaan op de huidige ontwikkelingen in het vrouwentennis, zouden we ons weleens mogen opmaken voor een schouwspel van epische proporties. De onvermijdelijke Serena Williams is na haar zwangerschap weer helemaal op kruissnelheid en toonde al zes keer met succes hoe sterk ze kan zijn op het New Yorkse hardcourt. De tegenstandsters zijn gewaarschuwd, net als de bookmakers, overigens.


Ook Naomi Osaka wordt getipt als potentiële winnares en grootste obstakel voor Williams, die natuurlijk wel stuk voor stuk thuismatchen mag afwerken. Simona Halep, Sloane Stephens, Petra Kvitova en Angelique Kerber vervolledigen de top van grootste kanshebbers. Op een goede dag zijn ze allemaal in staat om de twee favorieten te kloppen. Een Belgische vinden we niet terug bij de reële kanshebbers, maar voor wie echt wil gokken op een landgenote, is Elise Mertens the best bet.

 

Lees meer op de Betway Sport Wedden pagina.