Maar dat wil niet zeggen dat de spelers en speelsters rustig kunnen uitbollen. In de komende week alleen al zijn er diverse toernooien op drie verschillende continenten verspreid over vier organiserende landen.

Driesterrentoernooi in Letland

Het hoogtepunt van de week op het schema is het mannentoernooi in Jurmula, Letland. Op het toernooi met in de prijzenpot US$ 75.000 wordt met grote verwachtingen gekeken naar thuisspelers en World Tour veteranen Aleksandrs Samoilovs en Janis Smedins. Het Letse topduo gooide afgelopen weekend nog hoge ogen in het viersterrentoernooi van Moskou, waar ze met het goud gingen lopen.

De vrouwen ontmoeten elkaar komende week dan weer in het Chinese Zhongwei. Opmerkelijk, want Zhongwei staat voor de tweede keer op de World Tour kalender dit seizoen. Ook in september 2018 werd een tweesterrentoernooi georganiseerd voor het vrouwencircuit. Toen gingen de thuisspeelsters Jinghze Wang en Shuhui Wen met de oppergaai aan de haal. Ondertussen stond dit Chinese duo al vijf keer op het hoogste schavotje dit beachseizoen. Niet verwonderlijk dat zij als favorieten starten in eigen land.

Nog op de kalender vinden we een primeur: Rwanda organiseert voor het eerst een FIVB World Tour event. Woensdag betreden de spelers en speelsters het zand van Pearl Beach in Rubavu, aan de kust van het Kivu-meer. Uitkijken wat dat geeft!

Als laatste in het rijtje vinden we het men’s-only toernooi in Salalah, Oman. Het Midden-Oosters land heeft de smaak duidelijk te pakken na hun debuut in de World Tour kalender vorig jaar, toen het in Muscat ook al een mannentoernooi organiseerde.

Belgische successen afgelopen week

Afgelopen week stonden voor de heren al het 42ste en 43ste World Tour Event plaats en voor de vrouwen maar liefst het 43ste en 44ste met de double-gender Europese ontmoetingen in Rusland en België.

Terwijl de toppers zich aanboden op het viersterrentoernooi in Moskou, organiseerde de Belgische volleybalbond hun World Tourtoernooi in Knokke. Het strand van de kustgemeente was een week eerder nog maar het decor van de Belgian Beachvolley Championship Finals. Niet verwonderlijk dus dat er een breed Belgisch deelnemersveld aan de start kwam.

Uiteindelijk werden Tim Lemmens en Anshel Ver Eecke bij de mannen en Maud Catry met Els Vandesteende bij de vrouwen beiden vierdes na een zeer verdienstelijk parcours. Het goud was bij de heren voor de Fransmannen Platre-Silvestre en bij de dames gingen de Colombiaanse zusjes Galindo met toernooiwinst aan de haal.

Ook in Moskou was er positief nieuws te horen voor de Belgische fans. Het duo Koekelkoren-Van Walle kon na een periode met mindere resultaten wel het laken naar zich toe trekken en deed dat met verve. Ze wonnen hun beide poulematchen tegen sterke tegenstanders en werden zo groepswinnaar. In de achtste finales moesten ze wel de duimen leggen voor de Duitse nummers 8 van de wereld.

In Moskou werd zowel bij de mannen als bij de vrouwen een mooie prijzenpot van US$ 150.000 verdeeld, dus kwam heel wat mooi volk opdagen. Het Zwitsers damesduo Heidrich/Verge-Depre pakte het goud en bij de heren verdedigden Samailovs/Smedins succesvol hun titel in Moskou nadat ze Olympisch kampioen Alison en zijn partner Alvaro versloegen.

Alle wegen leiden naar Rome

Na de events deze week vinden nog twee mannentoernooien plaats: Montpellier en Olso. Daarna trekken alle topduo’s naar Rome voor de FIVB World Tour Finals, een vijfsterrentoernooi met US$ 600.000 in de prijzenpot. De Italiaanse hoofdstad wordt het prachtige decor voor de grote afsluiter van het World Tourseizoen 2018-2019 van 4 tot 8 september.

 

Lees meer op de Betway Sport Wedden pagina.