In hoeverre is deze weelde een afspiegeling van de kwaliteit van onze Belgische competitie? Is een klein land als België in staat een concurrentiële competitie op poten te zetten? De sterke vertegenwoordiging van internationals in onze vaderlandse competitie én de resultaten van onze ploegen in Europese competities lijken dit absoluut te bevestigen. We belichten even enkele jonge sterkhouders van de Belgian Lions die ook in België actief zijn.

Hans Vanwijn, Antwerp Giants: energieke creativiteit

Bij de Antwerp Giants kan je letterlijk en figuurlijk niet meer om Hans Vanwijn heen. Een brok energie van zo’n 2.06m met de snelheid van uitvoering en creativiteit die een match kan bepalen. Sterk onder de ring, accuraat vanop afstand en zowel defensief als aanvallend onverzettelijk en razendsnel. Zijn Belgian Player Of the Year Nominatie in 2017/2018 was dan ook hoegenaamd geen toeval. Bovendien toont deze jonge Belg altijd een onberispelijk ethos en mentaliteit, wat hem een rolmodel maakt voor de komende generaties. Kortom: Een speler waarvoor je naar het basketbal komt kijken.

Vincent Kesteloot, Antwerp Giants: talentvolle Belgische sleutelspeler

Een speler die matchen kan openbreken en zelfs doen keren met zijn visie, techniek en atletisch vermogen. Vincent Kesteloot ruilde onlangs landskampioen BC Oostende in voor de Antwerp Giants. Hij speelde een bepalende rol bij de titel van zijn ex-ploeg en kwam dus met reden op het verlanglijstje van de sinjoren terecht. Zijn niet aflatende winnersmentaliteit zal ook daar ongetwijfeld renderen. Ondanks zijn jonge leeftijd is dit een speler die een team op sleeptouw kan nemen, zoals hij ook dit jaar ettelijke keren bewees, niet in het minst in de playoffs. Vraagt altijd de bal en laat dit vertrouwen renderen met accurate shots en doeltreffende bewegingen.

Noé Botuli, Spirou Charleroi: piepjong, veelzijdig en in volle ontbolstering

Noé Botuli is een ras talent. Deze uiterst jonge Belgian Lion, geboren in 2000, kwam volop tot ontwikkeling bij Oostende en verkaste onlangs naar Charleroi. Zijn relatief kleinere gestalte van 1.91m zorgde ervoor dat Noé extra inzette op veelzijdigheid, mentaliteit, efficiëntie en zelfvertrouwen. Het maakt van hem een speler die evengoed op de 1 als op de 2 uit de verf komt. Zijn astronomisch vlotte ontwikkeling en hoe ze wordt onthaald, was ook voor deze tiener zelf even slikken. Ondertussen heeft hij aan zichzelf, de coaches én het publiek getoond dat hij zijn plek meer dan verdient bij zowel ploegen als Oostende en Charleroi, als bij de Belgian Lions. Het hoofd is meegegroeid.

Tim Lambrecht, BC Oostende, uitgeleend aan Leuven Bears: fast forward met ambitie

Jong, maar met al een hoop waardevolle ervaring; Tim Lambrechts mocht met Oostende al diverse malen proeven van het succes… en van het topniveau dat ertoe leidt. Slim positiespel, atletisch vermogen en een winnersmentaliteit zijn de ingrediënten voor een tot nu voorspoedige carrièrestart. Werd overigens ook genomineerd voor de Belgian Youngster Of the Year award 2017/2018. Geen wonder dat Oostende hem uitleent en dus niet definitief wil zien vertrekken.

Byebye Ismael Bako: een talentvolle reus en jeugdige ex-giant

Het stond in de sterren geschreven dat de 2.09m lange en elegante MVP van de Antwerp Giants zijn topseizoen zou verzilveren met een transfer naar het buitenland. Het Franse Villeurbanne van voorzitter/eigenaar en ex-NBA ster Tony Parker mag zich in de handen wrijven: van deze jonge topatleet mogen ze nog veel plezier verwachten. Super atletisch, matuur in het hoofd en vooral: efficiënt.  Het zijn de kernkwaliteiten van deze nieuwe nationale trots.

 

 Lees meer op de Betway Sport Wedden pagina.