De twee dames troffen elkaar in de tweede ronde van de Rogers Cup in Toronto. De Limburgse Mertens moest het onderspit delven maar vond de match wel een interessante leerschool. “Je krijgt ten slotte niet elke dag de kans om tegen Serena te spelen”, aldus Mertens. Williams bewijst met deze stunt dat ze nog steeds tot de wereldtop behoort.

Mertens moest een harde noot kraken

De loting van de Rogers Cup in Toronto speelde niet in echt in het voordeel van de 23-jarige Mertens, die momenteel de nummer 2 van de wereld is. In de eerste ronde speelde Mertens tegen de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich (WTA-45). Mertens kwam traag op gang maar wist na drie sets wel te winnen. Ze won met 3-6, 6-3 en 6-1.

In de tweede ronde moest ze het opnemen tegen een klepper van formaat: de Amerikaanse Serena Williams, de nummer 10 van de wereld. Het palmares van Serena Williams is indrukwekkend: ze won 23 grandslamtitels en werd op haar 20e de nummer 1 van de wereld. Die titel hield ze 317 weken vast. Haar laatste week dateert van 14 mei 2017.

Williams ver van versleten

Ondanks haar leeftijd van 37 jaar en het moederschap weet Williams zich vandaag nog steeds boven de jonge concurrenten te plaatsen. Mertens nam een vliegende start en liep 3-1 uit. Williams liet dit echter niet gebeuren en kwam op 5-3 voorsprong. Haar eerste setbal was meteen raak en met 6-3 lonkte de zege.

De tweede manche liep gelijkaardig. Williams leverde snel haar servicegame in. Mertens kon niet verhinderen dat Williams opnieuw op 5-3 voorsprong kwam. Met uiteindelijk nogmaals 6-3 plaatste Williams zich voor de derde ronde. Hierin zal ze het opnemen tegen Ekaterina Alexandrova (WTA-48), een kwalificatiespeelster.

Twee weetjes over Elise Mertens, onze Belgische tennishoop

Mertens is nog maar 23 jaar maar koestert toch al twee decennia lang een vurige liefde voor tennis. Het was haar zus die haar introduceerde in de tenniswereld. Als van jong af keek ze op naar Justine Henin en Kim Clijsters. Haar voorlopig hoogste ranking in de WTA-ranglijst was plaats 12. Twee weetjes over onze Belgische tennishoop.

  1. Dierenvriend

De Hamontse tennister is een echte dierenvriend. Ze bracht recent ook adoptiedieren in de aandacht door op het tennistornooi van San Jose in de Verenigde Staten met een puppy het terrein op te wandelen. Ze hoopt fans aan te sporen om een hond een nieuwe thuis te geven. Zelf heeft ze vier honden – waarvan drie adoptiehonden –, vogels en kippen.

  1. Partner is coach

Haar vriend Robbe Ceyssens is sinds kort weer haar coach. In 2017 stootte ze onder zijn begeleiding door naar de derde ronde in Roland Garros waar ze sneuvelde tegen – hoe kan het ook anders – Venus Williams. Kort daarna brak ze met Ceyssens en sloeg ze de handen in elkaar met verschillende coaches. Ceyssens bleef wel lesgeven in de Kim Clijsters Academy in Bree waar ook Mertens traint. De twee vormen al een tijdje weer een koppel en sinds kort gaan ze er ook op sportief vlak weer samen tegenaan.

 

Lees meer op de Betway Sport Wedden pagina.